Zeldzame Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione onder de hamer voor tientallen miljoenen

Je gelooft niet wat er  in de wereld van klassieke auto’s gaat gebeuren: een adembenemende Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competitizone uit 1960 staat op de veiling bij RM Sotheby’s! Deze schoonheid, ontworpen door de legendarische Sergio Scaglietti, is als de heilige graal van vintage Ferrari ’s en staat op het punt furore te maken met zijn unieke mix van stijl en prestaties.

De 250 GT SWB was een gamechanger voor Ferrari ‘s ontwerpgame. Met een korter chassis, een krachtige 168-type ‘outside-plug’ V-12-motor en schrijfremmen in vier hoeken was het een krachtpatser van innovatie. Degene die wordt geveild, chassis 1773 GT, is een nog zeldzamer juweeltje. Een van de slechts 45 Competizione-varianten met een aluminium carrosserie doen in 1960 zijn gemaakt. Over exclusiviteit gesproken!

Geel racemonster

Deze gele Ferrari is niet alleen mooi; hij heeft ook aardig naam genaakt op het circuit. Zijn debuut tijdens de 12 Hours of Sebring in 1960, onder de vlag van het North American Racing Team, was niet minder dan spectaculair: hij eindigde als zevende algemeen en vijfde in zijn klasse. Deze auto, bestuurd door racezwaargewichten George Arents en Bill Kimberly, werd al snel een legende.

Legendarische wagen

Maar daar eindigt het verhaal niet. De 1773 GT, eigendom van Le Mans-klassewinnaar Bob Grossman, zette zijn winning streak voort met een overwinning in de GT-klasse bij de Nassau Trophy en een goede tweede plaats in het algemeen klassement bij de Nassau Toerist Trophy, net achter de iconische Stirling Moss. Zelfs onder het eigendom van Bob Hathaway bleef hij podiumplaatsen behalen. Deze auto is praktisch een rockster in de racewereld!

Snel vooruit naar 2014 waar hij een verbluffende restauratie van 700.000 dollar onderging, waarbij de originele Giallo-lak en het Pelle Verde-interieur werden hersteld. Het is door de handen gegaan van een aantal serieuze verzamelaars zoals Nigel Dawes, Tony Smith en Bruce McCaw en het kreeg zelfs de volledige Red Book-certificering van Ferrari Classiche voor 2023, wat de authenticiteit ervan bevestigt.

Prijskaartje

Nu nadert het grote moment. Het bieden op dit meesterwerk zal op woensdag 31 januari van start gaan in Parijs en ze gooien schattingen rond van wel 12.000.000 dollar. Kun je het geloven? Als wij zoveel geld hadden liggen, zouden we in de verleiding komen om mee te doen aan de veiling, puur voor de spanning en als je wint is het natuurlijk lekker meegenomen.

Reageer op artikel:
Zeldzame Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione onder de hamer voor tientallen miljoenen
Sluiten