Red Bull heeft de definitieve F1-auto van Max Verstappen onthuld

Redactie 18 Feb 2019 Entertainment

Vorige week dropte Red Bull Racing al hun nieuwe auto in een speciale kleurstelling, maar vandaag hebben ze laten zien in welke bolide er komend seizoen geracet wordt. Max gaat in de bekende blauw, rood, gele kleuren op jacht naar zijn eerste wereldtitel.

In navolging van Mercedes en Ferrari is nu dus ook bekend in welke auto Red Bull gaat knallen. Aan de buitenkant lijkt er weinig veranderd te zijn, zoals de F1-liefhebbers ongetwijfeld zullen weten is er met de nieuwe Honda-motor onder de aerodynamische vleugels heel veel meer veranderd.

View this post on Instagram

The original matte is back ? Our racing look for 2019 ?? #?: Thomas Butler #RedBullRacing #AstonMartin #F1 #RB15 #PushTheBoundaries #RedBull #givesyouwings #?

A post shared by Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) on

Vandaag toont Max tijdens de eerste testdag in Barcelona voor het eerst zijn bolide. Vandaag zal hij en zijn teamgenoot Gasly de nodige rondjes gaan blazen over het Circuit de Catalunya en ook woensdag komen ze in actie. Nu we de bolides echt in actie zien, kunnen we ook de nieuwe led-verlichting van de F1-auto’s aanschouwen.

Verwachtingen aanstaande F1-seizoen

De afgelopen jaren mistte Red Bull vermogen ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Met de Honda-motor zou dat verschil verkleind moeten worden. De eerste geluiden zijn in elk geval positief, maar Max tempert de verwachtingen: “Ik ben heel benieuwd naar de motor, hoeveel kracht er is. We verwachten er veel van en zijn positief gestemd, maar het heeft wel tijd nodig. Het kan niet in een keer perfect zijn. Soms zal het dit seizoen niet gaan zoals we zouden willen, maar het is belangrijk dat we samenwerken om vooruit te komen”, zegt hij in het pre-season interview. Desondanks hij te maken heeft met veel vernieuwingen, is hij positief gestemd over het aankomende seizoen. “Ik ben optimistisch, maar ook realistisch. Je bent in de Formule 1 heel erg afhankelijk van je materiaal. Het is dus afwachten hoe de auto en motor presteren. Tot aan de eerste Grand Prix, in Australië, kan je geen doelen stellen, je bent eigenlijk nog een beetje blind.”

We zullen zien hoe de testen in Barcelona zal gaan. De meeste teams zullen in actie komen, waarbij Kimi Raikkonen in zijn Alfa Romeo al uit de grindbak getakeld moest worden, maar de schade lijkt allemaal mee te vallen. Hieronder kun je in 360 graden een rondje in Max Verstappen zijn nieuwe RB15 meescheuren over Silverstone.

Reageer op artikel:
Red Bull heeft de definitieve F1-auto van Max Verstappen onthuld
Sluiten