Dit is de Mercedes waarin Lewis Hamilton z’n zesde wereldtitel moet veroveren (+ de Red Bull waar Max níet in gaat rijden)

redactie 13 Feb 2019 Machines

Een hele grote jongen in de wereld van de Formule 1 heeft vandaag zijn nieuwe bolide voor het aankomende seizoen de wereld in geslingerd. De beelden van de nieuwe W10 van Mercedes staan online. Aan de kleurstelling is niks veranderd, dus zo op het eerste oog lijkt er niet heel  veel veranderd. Never change a winning team, zullen de Duitsers gedacht hebben.

Bij een nieuwe auto hoort natuurlijk een testritje. Dit keer de eer aan Valtteri Bottas. Hij mocht de splinternieuwe bolide voor het eerst kennis laten maken met het asfalt van het circuit. Het ritje wordt ook wel een ‘shakedown’ genoemd. Tijdens die shakedown wordt gekeken of de auto goed in elkaar zit en of ‘ie is opgewassen tegen de brute krachten die een F1-auto te verduren krijgt. Gelukkig zijn er alvast wat beelden geschoten tijdens de eerste vuurdoop van de Mercedes.

De nieuwe Mercedes W10

De Duitse autofabrikant is aardig lang bezig geweest met de ontwikkeling van de W10. Al in oktober van het jaar 2017 werden de voorbereidingen voor deze bak getroffen. Hij mag dan ook aardig wat kosten. Volgens schattingen kost de vierwieler waarin Hamilton dit jaar zijn zesde wereldtitel hoopt te veroveren, alles bij elkaar zo’n vier miljoen euro. Bruut apparaat, maar veel veranderd is er qua looks niet. De voor- en achtervleugel zijn wat aangepast, maar verder valt het op ‘t oog wel mee qua veranderingen.

De bolide van Max

Ook Red Bull heeft al wat plaatjes naar buiten gebracht van hun nieuwe RB15, de auto van Max Verstappen waar Hamilton aan het einde van dit seizoen de achterkant van kan dromen. Wat opvalt aan de auto, is dat ze dit jaar wel een hele speciale kleurstelling hebben. Het gaat hier (jammer genoeg) om een one-off. Hier gaat Max dit seizoen dus niet mee rijden. Alleen vandaag  zal de RB15 in deze kleuren te bewonderen zijn tijdens de shakedown. Ze hopen hierdoor extra aandacht te krijgen bij het tonen van de officiële livery tijdens de wintertraining op 18 februari. Maar waarom niet gewoon een keer wat veranderen. Als je toch een nieuwe motor hebt, dan kun je ook wel eens een ander kleurtje erop knallen, toch?

View this post on Instagram

[? from @redbullracing] “Red Bull Racing 2019 RB 15” @maxverstappen1 @pierregasly #AstonMartin #RedBullRacing #F1 #RedBull #Honda #MaxVerstappen #PierreGasly ‪#GAS10 #Gasly #RB15

A post shared by GASLY Fans (@gaslyfans) on

En hier rijdend op Silverstone:

Reageer op artikel:
Dit is de Mercedes waarin Lewis Hamilton z’n zesde wereldtitel moet veroveren (+ de Red Bull waar Max níet in gaat rijden)
Sluiten