Ferrari gaat in matrode F1-bolide proberen de hegemonie van Mercedes te doorbreken

Redactie 15 Feb 2019 Machines

Als we daar niet de F1-bolide van Ferrari hebben! Het magische rood blijft stiekem toch gewoon de mooiste auto van het circus. Dit jaar zijn ze van glanzend overgestapt op matrood en dat staat hem prachtig.

Qua looks heeft ‘ie wel een paar veranderingen ondergaan. Zo zien we meer luchtgeleiders bij de neus en heeft ‘ie bij de voorvleugel wat aflopende flappen gekregen. Allemaal ter bevordering van de luchtcirculatie en om zoveel veel mogelijk downforce te creëren en dus die auto aan het asfalt te laten plakken als een Sportlife kauwgompje.

Ook opvallend is dat de spiegels niet meer aan de halo zitten, maar verder naar buiten zijn gemonteerd. Daardoor hebben ze ook nu op aerodynamisch vlak.

Qua team is er ook een belangrijke wijziging, want de stoïcijnse Kimi Raikkonen maakt plaats voor het Monegaskische Charles Leclerc. De Fin gaat rijden voor Alfa Romeo, terwijl het 21-jarige toptalent de omgekeerde route bewandelt. Grote vedette van het team blijft Sebastian Vettel, die moet proberen om Lewis Hamilton af te houden van zijn zesde wereldtitel.

Alle nieuwe Formule 1 bolides zullen zondag 17 maart voor het eerst aan de start verschijnen, als in Melbourne traditiegetrouw het seizoen wordt geopend. Tot nu toe hebben alle teams hun auto onthuld, alleen Alfa Romeo moet het doek nog afhalen van hun wagen. Hieronder de Ferrari SF90 in volle glorie. Hier kun je de Mercedes van Hamilton checken.

Reageer op artikel:
Ferrari gaat in matrode F1-bolide proberen de hegemonie van Mercedes te doorbreken
Sluiten