Eurogoals #11: De Mooiste Doelpunten van de Week

Dit is Eurogoals 11: de Mooiste Doelpunten van de Week. Elke maandag van de week schotelen we je  de mooiste goals van de afgelopen week voor. Begin je werkweek goed met deze pareltjes uitgekozen door onze redactie.

Eurogoals 11

Christian Eriksen

We kennen hem nog allemaal van zijn tijd bij Ajax. Toen stond hij nog bekend als het Deense wonderkind die de topclubs voor het uitzoeken had. Tegenwoordig is hij met dit soort goals belangrijk voor Inter. Dit weekend leek het mis te gaan tegen Napoli. Maar in de tweede helft had Eriksen een antwoord op de achterstand. Een mooi geplaatst schot zorgt ervoor dat Inter niet met lege handen naar huis gaat. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Yannick Ferreira Carrasco

Atletico Madrid had dit weekend geen kind aan Eibar. De Madrilenen wonnen de wedstrijd eenvoudig met 5-0. Vooral dit doelpunt van de belg Carrasco mag er zijn. Als hij op stoom is, wordt hij niet meer ingehaald. Ook nog is langs de keeper, als hij ze er bij België ook zo makkelijk inlegt, dan zijn de Rode Duivels klaar voor een heerlijk EK.

Ryan Gravenberch

Het was ook het weekend van de bekerfinale. In de Kuip stonden Ajax en Vitesse tegen over elkaar. Het eerste doelpunt werd gemaakt door de 18 jarige Gravenberch, ja je leest het goed, 18 jaar is hij nog maar. Hij speelt alsof hij al jaren meedoet. Met deze heerlijke volley droeg hij bij aan de bekerwinst. Lang leek het erop alsof we de verlenging in gingen, maar uiteindelijk ging de dennenappel mee naar Amsterdam.

Giovanni Reyna

We sluiten af in Duitsland. Borussia Dortmund heeft de punten hard nodig willen ze nog kans maken op een Champions League ticket. Tegen Werder Bremen de taak om dit te bewerkstelligen. Dortmund kwam als eerst op achterstand maar met deze prachtige poeier zorgde Reyna ervoor dat ze nog steeds in de race blijven voor een plek bij de top vier.