Ontketende Erling Haaland is nu al bezig met het slopen van records

De blonde sensatie, Erling Haaland, die eerder dit jaar overkwam van het Duitse Borussia Dortmund is sinds zijn eerste speelminuten bij Manchester City bezig met verpulveren van records. De Noor is pas 22 jaar oud en als hij nu doorpakt is die Ballon d’Or in afzienbare tijd binnen handbereik. Erling staat nu al op negen doelpunten na vijf competitieduels, dit is nog nooit eerder vertoont. 

De prestaties die Erling laat zien zijn fenomenaal. Als je 22 jaar bent en nu al het record van grootheid Sergio Aguero verbreekt is de toekomst rooskleurig. Het houdt hier ook niet bij op, want Haaland had maar 101 balcontacten voor zijn 9 goals nodig. Wij houden Erling de komende tijd in ieder geval scherp in de gaten, want deze spits met de bal is een feest om naar te kijken.

Baas Erling Haaland

Een ander mooi iets aan de 22-jarige speler is dat hij geen attitude heeft van een popster. Heel de voetbalwereld wilde Haaland hebben, maar de keuze voor hem was simpel en onomkeerbaar. City is in de ogen van Haaland een club die leuk voetbal speelt en aanvallend durft te spelen. Dit is ‘perfect’ voor hem. Niet in de laatste plaats zal het mee hebben geholpen dat zijn oude heer ook bij de club speelde tussen 2000 en 2003. Oh, en natuurlijk het salaris. Op de rekening van Erling wordt elke week € 600.000 bijgeschreven. Daar kan je wel een leuke auto van kopen, toch mannen?

Records

Eén ding is zeker: alleen blessures kunnen deze jongen nog stoppen. De spits heeft nu al even veel hattricks als Son en Mané en meer doelpunten gemaakt dan Lukaku in het seizoen van 2021-2022. Effe voor de goed orde, het is pas augustus. Dat Manchester City hem heeft kunnen binnenhalen is natuurlijk al een prijs opzich, want de blonde sensatie was in de Bundesliga ook al bi-zar! Haaland scoorde gemiddeld elke 87 minuten een goal, dit zet hem boven Robert Lewandoski (100 min), Pierre-Emerick Aubameyang (116 min) en de legendarische Gerd Muller (105 min). Ook heeft hij in de Champions League het beste minuut per goal ratio. Gemiddeld trapt de Noor elke 64 minuten eentje in het net. Hiermee verslaat hij de rest van de top vijf: Mario Gomez en Roberto Soldado (beiden 102 min) en Lionel Messi en Harry Kane (beiden 104 min). In totaal scoorde hij 62 doelpunten in 67 wedstrijden bij Borussia Dortmund. Deze lijn gaat hij nu natuurlijk doortrekken bij Manchester City. Het zal niet lang duren voordat er weer een paar records sneuvelen.

Reageer op artikel:
Ontketende Erling Haaland is nu al bezig met het slopen van records
Sluiten