Er komt een anticonceptiegel voor mannen

Redactie 27 Sep 2017 Entertainment

We kunnen wel generaliseren als het gaat om het dragen van een condoom tijdens de seks. We vinden dit allemaal kut en gaan liever ongepantserd te werk. De mannelijke anticonceptiepil zou hiervoor dé uitkomst zijn.

Het US National Institute of Health and the Population Council gaat onder 420 koppels een test uitvoeren.
Ze willen kijken of het gebruik van een hormonale gel als enige vorm van anticonceptie genoeg is om te voorkomen dat hun vriendin zwanger wordt. Het enige wat de mannen uit het onderzoek moeten doen is twee keer per dag de hormonale gel op hun schouders aan te brengen.

De gel bestaat uit een mix van progestageen en testosteron, welke samen het aanmaken van sperma tegen zouden moeten gaan. En zoals we allemaal weten, no sperm, no baby.

De resultaten van een eerder experiment met de gel tonen aan dat de mix van hormonen wel degelijk de spermacellen verminderde, en níét het testosteron level aantastte. Wat al heel goed nieuws is, we willen als gevolg van hormoonschommelingen natuurlijk niet met onze vriendinnen mee gaan janken bij The Notebook.

Helaas geeft de gel wel bepaalde bijwerkingen, zoals hevige acne, wat op zich ook wel een vorm is van anti conceptie is.

Het instituut is volop bezig om de gel te verbeteren en de eventuele  bijwerkingen te verminderen. Voor ons mannen zijn er op dit moment maar twee zekere alternatieve anticonceptie methodes, steriliseren of de pil. Dus wij moedigen de VS enorm aan om hun onderzoek voort te zetten en dan de gel met een noodgang naar de EU te shippen!

Foto: The Health Pilot

Maxim

Reageer op artikel:
Er komt een anticonceptiegel voor mannen
Sluiten