Wil jij je Valentijn een keer écht goed verrassen? Dan heeft Zephalto iets leuks voor je. Het bedrijf uit Frankrijk gaat je hele bijzondere etentjes aanbieden. De mensen die Zephalto kennen, ontwikkelen nu misschien al een vermoeden. Inderdaad, Zephalto houdt zich bezig met ruimtevaart. En dat etentje is dus in… de ruimte! Het plan is om een luchtballon te laten stijgen tot 25 kilometer, om vervolgens te genieten van een sterrendiner. Letterlijk. Men wordt sowieso steeds creatiever met luchtballonnen. Laatst bond Red Bull er nog een skatepark onder zodat
BMX’er Kriss Kyle een paar trucs kon doen.
Dineren in de ruimte
De reis duurt zes uur in totaal. De helft van de tijd is de ballon aan het stijgen en dalen. Daar tussendoor kun je dus drie uur genieten van geweldig eten. Je moet alleen geen last hebben van hoogtevrees. Het zou zonde zijn als je al die tijd geen hap door je keel krijgt. Je zweeft dus op 25 kilometer. Drie keer hoger dan je KLM-vlucht naar Marokko. De lucht is hier ook gewoon pikzwart.
“Je bewondert de kromming van de aarde, de blauwe halo en de sterren”, zegt Zephalto. Een paar van die sterren heeft Michelin uit de hemel geplukt en op de deur van het restaurant gepakt. De keuken valt in het segment Haute cuisine en dus is het al met al een hele ervaring. Dat moet je natuurlijk wel delen met je lieve mamaatje. Hebben ze ook aan gedacht. Er is wifi aan boord en dus kun je lekker snappen met je vrienden. Het hele grapje kost je wel een flinke duit. Per persoon vragen onze Franse vrienden €120.000. Begin dus maar vast met sparen.
Geen ruimte
We moeten wel even iets rechtzetten. Ondanks dat 25 kilometer debiel hoog is, zit je officieel nog niet in de ruimte. Die begint volgens NASA pas op 80 kilometer. Ach ja. De aarde ziet er krom uit (take that, flatearthers) en de lucht is zwart. Wij noemen dat de ruimte.
Iedereen mag gewoon mee. Als je fit genoeg bent om te vliegen, kun je ook in de ballon. Je hoeft er dus geen training voor te doen, zoals bij een raketvlucht. Er is namelijk nog gewoon zwaartekracht op 25 kilometer. Dat is ook wel fijn. Anders zweeft je kaviaar alle kanten op. Zephalto zet in op zestig vluchten per jaar. Per keer kunnen er zes man mee. In 2025 moet de eerste commerciële vlucht koers naar de stratosfeer zetten.