Red Bull-daredevil Kriss Kyle stunt met zijn BMX op akelige hoogte

Red Bull geeft je vleugels. Althans, dat vinden ze zelf. Als je het ons vraagt maakt Red Bull je vooral knettergek. Er komen regelmatig filmpjes voorbij van Red Bull-sporters die de meest kamikaze stunts uitvoeren. Een normaal mens krijgt ze niet eens bedacht. Na een blikje lukt dat blijkbaar wel, en lijkt het ook nog eens een goed idee. Guess what? We hebben er weer een. Ditmaal is het BMX’er Kriss Kyle die met zijn fietsje stunt op meer dan 600 meter hoogte.

Kriss Kyle x Red Bull

Tja, nogmaals: hoe ze erop komen weten wij ook niet. Maar Kriss bedacht dus dat hij wel eens wilde stunten op een akelige hoge hoogte. Red Bull was de moeilijkste niet en knoopte een skatepark onder een van de grootste luchtballonnen van de wereld. Nou, Kyle erin, opstijgen en fietsen maar. De peak lag op 600 meter. Of 2.000 voet, dat klinkt nog indrukwekkender.

In het begin neemt Kriss nog heel even de tijd om gewoon ‘veilig’ op het randje te staan en naar beneden te turen. ‘Best hoog’, moet ‘ie gedacht hebben. Na een paar keer rustig ademhalen was het zover. Hij dropte in de pool en begon aan zijn rondjes. Eerst een paar rustige 180’s en wallrides om in te komen, maar na verloop van tijd schudde Kriss er zelfs een paar tailwhips uit.

Dan zijn alle remmen los. Hij gooit er een salto uit en is dan niet meer te stoppen. Hij gaat steeds sneller en komt steeds hoger boven de rand van de pool uit. Tot de hele rit eindigt in de meest krankzinnige truc van allemaal: een pegstall op het hekje om de pool heen. Normaal is dat geen hele bijzondere maar dit keer is het toch net ff anders. Achter het hekje zit namelijk helemaal niets. Nou ja, een 600 meter vrije val en daarna een weiland of zo. Ga er maar aan staan.

Als je het verhaaltje leest klinkt het al akelig. Maar als je het ziet, krijg je pas echt de kriebels. Gelukkig was Red Bull zo vriendelijk om alles met een professionele cameraploeg mét helikopter vast te leggen. Check zelf maar. Als je durft.

Reageer op artikel:
Red Bull-daredevil Kriss Kyle stunt met zijn BMX op akelige hoogte
Sluiten