Sonos Ace is de eerste veelbelovende headphone van Sonos

mei 21 , 16:22 Entertainment
ace 2 1
We kennen Sonos allemaal van de surround systemen die het merk al sinds jaar en dag levert. Al jaren wordt er gespeculeerd over de release van een headphone. Daar hebben de Amerikanen lang mee gewacht, tot nu. Maak kennis met de Sonos Ace, de eerste headphone van de audiogigant.
Na de release van talloze Sonos-speakers voor in je huis, komt er nu dus (eindelijk) ook een koptelefoon. Het gaat om een koptelefoon die verkrijgbaar zal zijn in 2 kleuren: zwart en (gebroken) wit. Zo gaat Sonos de strijd aan met de headphones van merken als Sony, Bowers & Wilkins en Apple.
sonos ace fhm06
De nieuwe Sonos Ace in het zwart.

Sonos Ace

De luisterervaring die heel wat Nederlanders in hun huiskamer beleven, vertalen naar een draagbare koptelefoon. Het klinkt niet als de meest makkelijke klus. Toch is Sonos erin geslaagd om de langverwachte stap te maken. Om een duurzame koptelefoon te produceren heeft Sonos ervoor gekozen om de travelcase voor 75% van gerecycled materiaal te maken. Er zitten tastbare knoppen op, zodat je je favoriete muziek met één druk op de knop kan bedienen. Wij hebben er al even mee mogen spelen. De review volgt later, maar we kunnen wel verklappen dat we onder de indruk zijn wat voor product Sonos heeft afgeleverd.
sonos ace fhm01
De nieuwe Sonos Ace in het wit.

Privébioscoop

Een van de toffe features is dat je de Sonos Ace kunt aansluiten op je televisie. Voorlopig is 'ie alleen nog compatible met de Arc, maar daar komen later andere soundbars bij. Op die manier kun je dus gamen of een film kijken met je koptelefoon op, terwijl je vriendin lekker in slaap kan vallen op de bank zonder dat ze wordt opgeschrikt door een explosie van The Joker als jij weer eens The Dark Knight aan het kijken bent.
Verder is ruimtelijke audio met Dolby Atmos aanwezig op je Sonos Ace. Dat is echt dik. Zeker in combinatie met het kijken van een film. Met ruimtelijke audio, ook wel spatial audio genoemd, komt het geluid in detail vanuit elke richting. De voor later dit jaar geplande en volledig nieuwe TrueCinema-technologie vanSonosbrengt je ruimte nauwkeurig in kaart en produceert vervolgens een compleet surround sound-systeem voor een superrealistische luisterbeleving. Je zou straks bijna vergeten dat je een headphone draagt.

Batterijduur

Een draagbare koptelefoon is altijd fijn, maar wij worden er altijd helemaal simpel van als ze na een paar uur luisteren leeg zijn. Daar heeft Sonos iets op bedacht, de energiezuinige batterij zorgt er namelijk voor dat jij tot wel 30 uur lang muziek kan luisteren, met je schoonmoeder kan bellen of kan luisteren naar je favoriete podcast, toch lekker. En als de koptelefoon je dan na 30 uur alsnog in de steek laat, heb je hem binnen drie minuten weer op een niveau waarmee je weer drie uur kan luisteren. Al met al hoef je je dus geen zorgen te maken om de batterijduur. Uiteraard zit er ook noise cancelling op de headphone.

Sonos Ace

Wat gaat dat kosten, vraag jij je af? Terechte vraag. Sonos positioneert zichzelf aan de bovenkant van de markt, want de Sonos Ace is voor 499 piek verkrijgbaar via de website van Sonos. Vanaf 5 juni kun jij 'm bestellen.
Delen met
Ook interessant