Servië dreigt met vroegtijdig vertrek van het EK na bizarre uitspraken van Kroatische en Albanese fans

jun 21 , 10:58 Entertainment
667534ac80d34
We zijn nog volop bezig met de groepsfase van het Europees Kampioenschap, maar Servië gaat misschien al vroegtijdig het EK verlaten, ongeacht of ze een ronde verder gekwalificeerd zijn. Het land is namelijk woedend op het gedrag van de fans van Kroatië en Albanië.
De Servische bond wil dat de UEFA straffen gaat uitdelen aan de fans van de andere landen. Er zouden namelijk nogal lugubere uitspraken zijn gezegd naar de Serviërs.

Straf

Algemeen secretaris Jovan Surbatovic van de Servische bond maakt zich erg kwaad over de uitspraken van de fans. Volgens hem riepen de supporters van Kroatië en Albanië ‘dood, dood, dood de Serviër’. Eerder dit toernooi werd Servië zelf al gestraft wegen wangedrag op de tribunes. Woensdag kreeg Servië namelijk al een boete vanwege racistisch gedrag van fans. Dit kwam omdat Kosovo een klacht had ingediend. Nu eisen ze dat de UEFA ook optreedt tegen dit schandaal.

Boete

Eerder deze week kreeg niet alleen Servië een boete van de UEFA, ook Albanië moest fors geld betalen. Ook de Albanese fans gedroegen zich erg racistisch, wat resulteerde in een boete van €10.000,-. In totaal moest Albanië €27.375 betalen voor racisme, het afsteken van vuurwerk, het gooien van voorwerpen op het veld en het betreden van het veld. Servië kreeg ook nog een boete van €4.500,- binnen, omdat er voorwerpen vanaf de tribunes op het veld waren gegooid. Of de UEFA nu opnieuw een boete gaat uitdelen aan Albanië en ook voor Kroatië een bon uitschrijft, is nog onbekend.

Schema

Servië wist gisteren in de blessuretijd nog een gelijkspel te halen in de wedstrijd tegen Slovenië. De ploeg speelt nog een allesbeslissende wedstrijd tegen Denemarken. Er is nog hoop voor de achtste finales, maar dan moeten ze wel winnen van het Scandinavische land. Eén ding is zeker, dit EK is allesbehalve saai.
Delen met
Ook interessant