Britse hardloper rent van Engeland naar Duitsland en gaat nieuwe ongelofelijk uitdaging aan

jun 20 , 16:58 Entertainment
6673ff605fa94
Misschien ken je ‘m nog wel, Russell Cook. De Engelsman zette eerder dit jaar een nieuwe wereldrecord door als eerste man van het meest zuidelijke naar het meeste noordelijke puntje van Afrika hard te lopen. Deze zomer gaat Cook een nieuwe uitdaging aan, wat te maken heeft met het EK in Duitsland.
Naast het hardlopen is Cook ook supporter van het Engelse voetbalteam. Hij gaat het team op de voet volgen, maar dat neemt hij dus heel letterlijk.

Uitdaging

De 27-jarige hardloper is in vijf dagen van Engeland naar Duitsland gerend om bij het Engelse voetbalelftal te zijn. Vanaf daar gaat hij het team volgen van stadion naar stadion, maar dan wel op de voet. Een bizarre uitdaging, als je het ons vraagt! Dinsdag 11 juni startte Cook zijn hardloopsessie om 15:30 uur Engelse tijd vanaf Wembley. Via Nederland kwam hij zondagavond aan bij de Veltins Arena in Gelsenkirchen, waar Engeland de eerste groepswedstrijd speelde tegen Servië. Via zijn sociale media was de reis goed te volgen. Met meer dan twee miljoen volgers is Cook immens populair met zijn huiveringwekkende hardlooprecords. Gelukkig was de reis van de Engelsman niet voor niks. Engeland wist 1-0 te winnen van Servië en staat bovenaan in de poule.

Vervolgroute

De volgende wedstrijd van Engeland zal plaatsvinden in Frankfurt tegen Denemarken. We hebben even gerekend, maar van Gelsenkirchen naar Frankfurt is 236 kilometer. Daar heeft de Brit nu zo’n 3,5 dag de tijd voor om dat te halen. Daarna moet Cook nog hardlopen naar Keulen. De afstand van Frankfurt naar Keulen is 179 kilometer. Hier kan de Engelsman 4,5 dag over doen. Of de Brit daarna klaar is, weten we nog niet, maar we gaan er wel van uit dat Engeland de knock-outfase van het toernooi bereikt. Cook zien we dan ook de komende weken door heel Duitsland kruisen met zijn hardloopavontuur.
Delen met
Ook interessant