Je kent Salt Bae wel, toch? Die Turkse kok die zo gek zout strooit over zijn stukjes vlees. We kennen hem van zijn filmpjes op Instagram, maar hij heeft nu ook zijn eigen restaurant geopend in London. Je kan echter beter in het Okura gaan eten, dat is een stuk fijner voor je portemonnee.
Salt Bae steak voor 630 euro
Als je denkt dat we overdrijven, dan heb je het mis. Bij Salt Bae betaal je namelijk 100 euro voor een burger, 60 euro voor 2 tempura sushi rollen en maar liefs 630 euro voor een grote Tomahawk steak. We weten dat hij bekend staat om zijn steak, maar overdrijven is ook een vak.
Geld aan zout verdienen?
Toch hebben we wel respect voor de beste man. Het is hem namelijk gelukt om bekend te worden door zout over zijn eten te strooien. Hoe dan? En waarom bedenken wij niet zoiets? Waar we minder respect voor hebben, is dat hij zijn fans aan het uitbuiten is met zijn idiote prijzen. Zo is het toch voor niemand leuk om nog een hapje te eten in een van zijn restaurants. Wat hem ook niet bepaald siert, is de arrogantie die zijn prijzen met zich meebrengen.
Wat is rijk?
Gelukkig zit de beste man met zijn restaurant in London, waar rijk een andere betekenis heeft dan in Nederland. Ook de vele celebrities die daar wonen zijn nieuwsgierig naar het restaurant. Dat die nieuwsgierigheid nog aanwezig is na het zien van zo’n rekening, is wat ons betreft absurd.
Hoe we dit allemaal weten?
We hebben er niet zelf gegeten hoor, dat lieten we over aan oud-voetballer Kevin Stephen. Hij tweette zijn rekening, waar hij behoorlijk wat knaken voor moest neerleggen. Zal voor hem wel niet zo’n probleem zijn, maar toch vervelend. We zijn trouwens ook blij om te zien dat ook mensen met een dikke portemonnee dit compleet belachelijk vinden…