We hebben allemaal wel eens gedroomd van een reisje naar de maan. Alleen een opleiding als astronaut volgen en in een raket naar het heelal vliegen, zien we niet zo zitten. In Florida komen ze nu met een soort luchtballon waarin wij straks naar de ruimte kunnen sjeezen. Dik! Luchtballon Neptunus
Het klinkt als een soort 21
e-eeuwse droom, een luchtballon die je mee naar de ruimte neemt. Over een paar jaar is het zo gek nog niet. Het bedrijf
Space Perspective wil er namelijk voor gaan zorgen dat je straks je feestjes kan vieren in een super dikke luchtballon, die je helemaal meeneemt naar het prachtige heelal. De ballon, die het bedrijf ‘Neptunus’ heeft genoemd, zal ervoor zorgen dat passagiers naar het randje van ruimte zullen afreizen.
Foto: Space Perspective
Kennedy Space Center
Je kunt zelfs wat vrienden meenemen in deze, nogal bijzondere, luchtballon. Het biedt namelijk ruimte aan acht personen. Da’s weer eens wat anders dan een bbq-avondje met je beste maatjes. Je moet wel eerst nog een reis maken naar het Kennedy Space Center bij
NASA in Florida maken, want vanaf die plek worden de ballonnen opgelaten. Maar ja, dat is dan maar weer mooi meegenomen, toch? De luchtballon brengt je niet helemaal de ruimte in. Je bereikt een hoogte van zo’n 30 kilometer. Als je die hoogte hebt bereikt zal de reis helemaal in het teken staan van het afdrijven boven de planeet. Je krijgt een uitzicht dat normaal alleen astronauten te zien krijgen.
Bruiloften en wetenschap
De Neptunus is voorzien van de nodige luxe, zodat jouw reis niet meer stuk kan. Zo is er een bar aan boord, zodat je dus prima kunt borrelen op 30 km hoogte. Daarnaast is er ook een toilet, voor als je toch net iets te veel drankjes op hebt. In totaal duurt de reis zo’n 6 uur. Je landt overigens in de oceaan. Vanaf daar ga je per boot weer terug naar het vaste land. Je kunt straks bij Space Perspective je bruiloft daar vieren, of op reis gaan voor wetenschappelijk onderzoek. Heel veel geduld hoeven we niet te hebben, als alles goed gaat zullen ze in 2021 al met de missies beginnen.
Foto: Space Perspective