Ex-topvoetballer Roberto Baggio (die met z’n goddelijke paardenstaart) krijgt Netflix-docu

mrt 04 2021, 21:00 Entertainment
156286469 1316482775389517 3725964498697893402 n
Je kent deze man waarschijnlijk door zijn paardenstaart, Roberto Baggio is het onderwerp van een nieuwe Netflix-film genaamd, Il Divin Codino, of The Divine Ponytail. De Netflix-film gaat op 26 mei in première op Netflix.

De Goddelijke Paardenstaart

Als één van Italië’s meest gevierde aanvallers speelde Baggio zijn hele voetbalcarrière tijdens het Gouden Tijdperk van de serie A. Hij overwoog nooit een stap naar het buitenland, vooral omdat geen enkele club buiten Italië de transfersom zou kunnen betalen. Roberto Baggio was een aanvallende middenvelder die in eerste instantie opviel door zijn kapsel. Het leverde hem al snel de bijnaam Il Divin Codino, oftewel De Goddelijke Paardenstaart op.
Nu heeft Netflix een film over Baggio gemaakt. Dus geen documentaire zoals we die al vaker hebben gezien op het populaire platform. Ditmaal een dramatisering van het leven van de Italiaanse legende, van zijn jeugd in de Noord-Italiaanse stad Coldogno tot zijn magische heldendaden tijdens de WK's van 1990 en 1994.

Gevaar voor elke verdediging

Il Divin Codino zal zich concentreren op zijn controversiële transfer van Fiorentina naar Juventus in de zomer van 1990, en zijn Balon d'Or-winnende wapenfeiten uit het midden van de jaren 90. Baggio was een gevaar voor elke verdediging tijdens periodes bij Juve, AC Milan, Bologna en Inter, voordat hij in 2004 eindigde bij Brescia.
Toch wordt hij door iedereen die het voetbal liefheeft maar herinnerd om een moment, een ontzettend pijnlijk moment: De gemiste penalty tijdens de WK finale van 1994. Dit moment van falen kleeft nog steeds aan de naam Roberto Baggio.

Clubliefde

Baggio weigerde uit loyaliteit een keer een strafschop te nemen voor Juventus tegen zijn oude club Fiorentina en werd prompt gewisseld door een ongevoelige coach. Dat noemen we nou clubliefde. Hij speelde meestal met rugnummer 10, in zijn periode bij AC Milan had hij echter 18, omdat 10 al bezet was. Bij Brescia is als dankbetoon het nummer 10 niet meer in gebruik, naar analogie van de nummers 3 en 6 bij AC Milan (Maldini en Baresi). Dan ben je in onze ogen een grote hoor.
Baggio wordt in de film gespeeld door Romulus en Trust-acteur Andrea Arcangeli. De film is geregisseerd door Letizia Lamartire . De film zal ook een blik werpen op Baggio als familieman met boeddhistische overtuigingen. Check hieronder de trailer van de film.
Delen met
Ook interessant