Review: OnePlus 8 Pro smartphone doet mee voor het kampioenschap

09 jul 2020, 17:45 Entertainment
oneplus 8 pro fhm04 1
OnePlus bestaat nog maar 7 jaar, maar in die tijd heeft het zich knap opgewerkt naar de top van de eredivisie van de smartphones. Met de nieuwe OnePlus 8 Pro zetten ze een grote stap richting de hoogste trede van het podium.
In de nog maar korte geschiedenis van de smarthphonebazen is de OnePlus 8 Pro alweer het 16etoestel dat ze op de markt brengen. Een van de telefoons die ons nog helder voor de geest staat, is de OnePlus 6T McLaren Edition , die we op het hoofdkwartier in van het supercarmerk in Woking aan ons werd voorgesteld, waarna ze die samenwerking voortzetten met de 7T McLaren Edition . Serieus vette collabs.
oneplus 8 pro fhm03
Het laat zien dat ze bij OnePlus alleen voor het beste gaan. Dat streven ze ook na met hun nieuwe paradepaardje. OnePlus heeft zich de afgelopen jaren goed gemanifesteerd door uitstekende kwaliteit te bieden voor een scherpe prijs. OnePlus lijkt nu een beetje afstand te nemen van die filosofie. Waar z'n voorganger 7 Pro nog 759 euro kostte, daar gaat de goedkoopste versie van de OnePlus 8 Pro voor 899 euro over de toonbank. Een behoorlijk bedrag, maar daar krijg je dan ook wel een Champions League toestel voor terug die topprestaties levert.

Functies

Allereerst: wat een ontzettend mooie telefoon. Wij krijgen ons testexemplaar geleverd in Glacial Green. Beetje de kleur van de zee bij Tahiti, en dan shiny. Verder is ‘ie ook nog verkrijgbaar in het vertrouwelijke Onyx Black en Ultramarine Blue. Hij heeft een prettig zwaar gewicht, wat kwalitatief aanvoelt. Inmiddels bekend bij OnePlus: het schuifknopje waarmee je je telefoon met een klik in stille- of beltoon modus krijgt. Zo’n functie vinden wij dus echt een meerwaarde. Het laat zien dat er echt wordt meegedacht met ons, telefoonverslaafde burgers. Het volume regel je op links, terwijl je aan de onderkant de microfoon, simklaartgleuf, usb-c-poort en een van de speakers treft. Die tweede speaker vind je aan de voorkant, zodat jij het geluid in stereo kan horen. Het levert een miniboxje op met serieus goed geluid.
Er is trouwens geen koptelefoonaansluiting aanwezig, maar dat gebeurt anno 2020 toch allemaal draadloos. Kunnen we niet echt meer wakker van liggen, behalve als we om 1 uur ’s nachts in de trein uit Groningen met een lege koptelefoon zitten, dan is het wel kut. Aan jou de taak om gewoon te zorgen dat je shit geladen is. In geval van nood heb je nog wel die usb-c-poort waar je op terug kan vallen.
oneplus 8 pro fhm05

Superscherm

Het 6,78 inch scherm heeft een resolutie van 3168 x 1440 pixels en is extreem scherp en helder. De zijkanten van het scherm zijn mooi afgerond, waardoor je beetje dat infinity pool idee krijgt. De een vindt het niks, de ander vindt het chill. Wij behoren tot de laatste groep. Dat scherm biedt de mogelijkheid om beelden in 120 Hz te verversen, wat ervoor zorgt dat je smartphone werkt als Speedy Gonzales. Hij is zo verschrikkelijk snel dat je je afvraagt of McLaren zich niet stiekem heeft bemoeid met de ontwikkeling. Schakelen tussen tabbladen, het scrollen tussen apps als Instagram en Facebook, het gaat waanzinnig snel. Het wordt helemaal relaxed als je graag gamet op je telefoon. Dan ga je helemaal garen spinnen bij het turbosnelle scherm.

Smile!

Wat we wel missen is het ontbreken de uitschuifbare selfiecamera (max 16 megapixel). Dan vonden we nou net zo’n toffe feature op de 7 Pro. Dit keer zit er gewoon weer een camera in het scherm. Misschien vonden ze het toch niet helemaal nodig. Ach, missen is ook overdreven. Dit werkt ook uitstekend. Maar het was wel een leuk onderscheidend puntje van OnePlus. Een van de belangrijkste functies van een smartphone is tegenwoordig de camera. Een van de punten waar OnePlus altijd wat kritiek op kreeg. Bij de 8 Pro heb je de beschikking over vier lenzen (max 48 mexapixel): een standaardlens, groothoeklens, kleurenfilterlens en een zoomlens waarmee je 3 keer optisch kan zoomen. Digitaal zoomen kan zelfs tot 30 keer. OnePlus is met haar nieuwe vlaggenschip duidelijk voornemens om af te rekenen met de kritiek uit het verleden, want ze zetten hiermee echt een goede camera neer. Hij is haarscherp en de kleuren realistisch.
oneplus 8 pro fhm01

Laden & lossen

Tot slot willen we het nog even hebben over laden & lossen. Ga je ‘m op hoogste resolutie en 120 Hz-modus in volle vaart aan de slag, dan raakt ‘ie wel in een uur of 5 a 6 leeg. Maar in de praktijk zal je je telefoon nooit zo intensief gebruiken. In het weekend kon die prima een uur of 36 mee zonder op te laden. Mocht je ‘m toch moeten opladen dan zit ‘ie dankzij de Warp-technologie binnen een uurtje weer vol. Je kan ook voor het eerst draadloos opladen trouwens.

Dus?

Prachtige looks, ijzersterke specs, razendsnel en een uitstekende camera. Ze maken hun prijs wel waar. Tellen we dit allemaal bij elkaar op, dan komen we tot de conclusie dat de OnePlus 8 Pro de beste, sterkste en meest complete telefoon is die OnePlus tot nu toe heeft gemaakt. Ze waren al sterk, maar nu dingen ze echt mee naar het kampioenschap in smartphoneland.
Meer info over de OnPlus 8 Pro vind je op oneplus.com

Specs OnePlus 8 Pro

  • Scherm: 6,78 inch (1440 bij 3168 pixels)
  • Processor: Snapdragon 865
  • Werkgeheugen: 8 of 12 GB
  • Opslag: 128 of 256 GB
  • Camera's achter: Standaard (48MP), groothoek (48MP), zoom (8MP), kleur/diepte (5MP)
  • Camera voor: 16MP
  • Accu: 4.510 mAh
  • Gewicht: 199 gram
Delen met
Ook interessant