Een reportage over een extravagant partyweekend in de surrealistische wereld van Dubai

dec 23 2021, 17:30 Entertainment
mid tower north arw02138 hdr
Wij hebben de nobele taak om de mooie dingen van het leven voor jullie te reviewen. Dus als we een uitnodiging ontvangen om een weekendje te komen partyen bij FIVE Hotels & Resorts in Dubai, dan moeten we daar natúúrlijk op ingaan. Op visite in de mondiale hoofdstad van het kapitalisme.
Eerst kijken dan lezen? Check hier ons Instagram Story verslag of check hier de vlog van de trip naar Dubai .
Als we denken aan Dubai, dan is onze pavlovreactie royale miljoenenjachten, excentrieke supercars en prestigieuze wolkenkrabbers. Onze eerste indruk doet weinig moeite om korte metten te maken met dat vooroordeel. Als we na een nachtvlucht brak uit de draaideuren van het vliegveld komen sjokken, is de eerste auto die we zien een Mercedes-Maybach, terwijl een spiksplinternieuwe Cadillac Escalade ons voorrang verleent. Onderweg in de taxi lijken de autodealers langs de snelweg uitsluitend eclatante sportwagens te verkopen en voor het stoplicht staan hier niet één, maar twee Lamborghini Urussen. Met een paar auto’s daarachter een Rolls Royce Phantom en een Porsche 911 GT3. Welkom in het Emiraat van Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem.

Dubai

Het land heeft in haar relatief korte geschiedenis (de Verenigde Arabische Emiraten waar Dubai onderdeel van is, bestaat dit jaar pas 50 jaar) een interessante reputatie vergaard. Ze lijken nogal competitief ingesteld in het puissant rijke oliestaatje. Wat de Koran is voor de moslims en de Bijbel voor de Christenen, dat is het Guinnes Book of Records voor de Doubaiotes. Het hoogste gebouw ter wereld, het hoogste hotel ter wereld, de grootste shoppingmall ter wereld, de grootste fontein ter wereld, het enige 7-sterrenhotel ter wereld, het grootste aquapark ter wereld, het diepste zwembad ter wereld, het grootste indoor attractiepark ter wereld en ja, zelfs de grootste indoor skihal ter wereld (in een land met een gemiddelde jaartemperatuur van 32 graden) vind je hier. Het is nog maar een flard van alle opmerkelijke records waar de naam Dubai achter staat. De sky is hier niet de limit, there is no limit at all.
five hotels and resorts dubai 05
Het bescheiden optrekje van FIVE Hotels and Resorts.

GTA

Aangekomen bij onze prachtige residentie van het weekend geeft de line-up van de parkeerplaats ons een voorbode op wat voor locatie we zijn beland, want daar staan een Rolls Royce Wraith, Lamborghini Urus, een Aventador en een getunede Bumblebee (Chevrolet Camaro) keurig naast elkaar opgesteld. Terwijl onze kin nog op onze enkels hangt, rollen we door naar de volgende impressie: de view van ons balkon. Als we de gordijnen openschuiven van onze riante hotelkamer zien we in de verte een joekel van een London Eye achtig reuzenrad (de grootste ter wereld, of course) prominent aan de horizon priemen, terwijl een paar skyscrapers het panorama verder verfraaien. Ondertussen is er een flinke pool party gaande bij Praia, varen imposante jachten richting zee, vliegen de helikopters af en aan en dwarrelen er constant mensen aan een parachute uit het luchtruim naar beneden. Alsof we in GTA The Movie zijn gestapt. Bi-zar.

Van een koud, grijs en door corona bevangen Nederland naar de zonovergoten, utopische feestwereld van Dubai, het is even omschakelen. Wat is dit in hemelsnaam voor opgetrokken walhalla? Wie kan die vraag beter beantwoorden dan Aloki Batra, de big boss van FIVE Hotels & Resorts. We hebben een afspraak met de flamboyante CEO in The Penthouse, de club/restaurant in de top van het hotel dat een weergaloos uitzicht biedt op de sensationele skyline van Dubai's Marina Skyline.
five hotels and resorts dubai 01
Zo ongeveer de view vanuit de hotelkamer.

Big boss van FIVE Hotels and Resorts

“FIVE is een music en lifestyle hotel. Slapen, eten en feesten, bij ons vind je alles onder een dak. Daarbij focussen we ons op een memorabele customer experience van het verblijf van onze gasten. Dat gaat van de inrichting van de kamer, het eten dat we serveren in de restaurants tot de muziek op onze feesten. Als je lekker tot rust wil komen en een boekje wil lezen op het strand, dan moet je niet naar ons toekomen. Maar als je de tijd van je leven wil, dan ben jij bij ons aan het goede adres. Bij FIVE krijg je een ervaring die je niet meer gaat vergeten,” legt Aloki het concept uit. "Mocht je met de feestdagen niks te doen hebben, kom dan vooral naar ons toe, want wij organiseren dan FESTIVE, the best Christmas and New Year's Eve extravaganzas in Dubai."
Muziek is een belangrijk onderdeel in de filosofie van FIVE. Dat strekt zelfs zo ver, dat ze ook hun eigen label hebben opgericht. “Van Brazilië tot Japan en van Duitsland tot Australië, onze klanten komen vanuit alle windstreken van de wereld naar FIVE. Muziek is een universele taal. Het helpt ons te onderscheiden, op de hoogte te blijven van de laatste trends en te laten zien waar we voor staan.” De entrepreneur woont inmiddels 15 jaar in Dubai en heeft in die periode de stad een enorme ontwikkeling zien doormaken. “Het begint allemaal met een visie. De visie van de mensen in Dubai is heel sterk. De stad is in korte tijd enorm gegroeid, maar het heeft z’n volledige potentie nog lang niet benut.Dit is de stad van de toekomst. In de komende tien jaar staat Dubai bij iedereen op de kaart. The ride has just begun.”
five hotels and resorts dubai 09
Het uitzicht vanaf The Penthouse.
Waarvan akte. Laten wij nu net staan te popelen om de tijd van ons leven te hebben. Eerst maar eens eten. Nou, dat kan hier goed kunnen we je vertellen. Zo proeven we de lekkerste sliced wagyu beef die we ooit in ons mond hebben gehad. "Ja graag, doe nog maar een bordje." Terwijl de lampjes in de skyline beginnen te branden en de vrouwen in knappe jurken aantreden, maken we aanstalten om de avond binnen voort te zetten bij het feest dat toepasselijk Skyline Thursday wordt genoemd. Daar staat een feestje in The Penthouse op het programma met DJ Joel Corry (interview met hem volgt later, red.). We zien flessen met vuurwerk naar tafels worden gebracht. Er volgen heel veel shotjes tequila en nog meer Moscow Mules, dus we vinden het niet zo vreemd dat ons biologische lampje rond een uurtje of 4 is opgebrand. Voordeel aan FIVE? Geen taxi naar huis, want je pakt de lift en stapt een paar etages lager uit om naar je hotelkamer te waggelen, waarna je in je krokante hotelbed ploft. Van dansvloer naar bed binnen vijf minuten. Winnen.

Extravaganza

Met een droge bek en suizende oren worden we rond het middaguur wakker. Uitbrakken is er niet bij, want we worden bij het volgende feestje verwacht. Op het strand voor de deur staat Beach by FIVE bij Bohemia op het programma. Een extravaganza beachclub met de beste melodic house. Beach by FIVE wordt gehouden op een 150 meter breed privéstrand pal voor het hotel en kan worden gezien als dé party waar je op vrijdag in Dubai moet zijn. Reken qua dj’s op namen als Jax Jones (zoals vandaag bij ons), Robin Schulz en Lost Frequencies.
We snappen waarom ze het extravaganza noemen, want er komt nogal wat flamboyant entertainment op ons af. Van dansers in excentrieke pakjes tot schaars geklede danseressen tot een goochelaar, je komt ogen en oren te kort om alle indrukken in je op te nemen. Naast een hilarisch schouwspel is de dansgroep ook effectief, want we moeten de afdeling amusement nageven dat ze bevorderlijk zijn voor de feestsfeer. Mocht je even willen chillen, dan kun je een baantje trekken in het zwembad of hangen in de jacuzzi. Ja dat lees je goed, ze hebben hier jacuzzi’s op het strand.
five hotels and resorts dubai 08
All inclusive, maar dan anders.
Terwijl er weer lustig op los wordt geproost met shotjes tequila, valt ons oog op een blije baas die zich bij het entertainmentteam heeft gevoegd om daar met een paar sambaballen ritmisch op en neer te bouncen. Omdat we zo hard hebben gelachen om zijn vrolijke hoofd, besluiten we hem even later aan te spreken. We besluiten vrienden te worden (hij blijkt ook Chris te heten, schept toch een band) en met een vleugje alcoholisch enthousiasme nodigen we hem uit om eens te komen partyen in Amsterdam. Dus wisselen we zoals dat tegenwoordig gaat onze Instagram uit. Met enige verbazing zien we dat de beste man 4,1 miljoen volgers heeft. “Hoe kom je aan zoveel volgers?”, vragen we ons enigszins perplex af. “I’m a pornstar”, antwoordt de blije baas. Na eerst heel hard te hebben gelachen, vertellen we dat we daar absoluut geen snars van geloven en of ‘ie even het echte verhaal wil vertellen. Hij vertelt cricketspeler te zijn. Na een beetje doorvragen bij zijn bevriende tafelgenoot, komen we erachter dat hij niet zomaar een cricketspeler is. Dit is Chris Gayle: een van de meest legendarische cricketspelers aller tijden, met als bescheiden doch typerende bijnaam ‘Universe Boss’. Nou staat cricket in ons land op dezelfde hoogte als pak ‘m beet curling en bowlen, maar wereldwijd gezien is dit echt huge. In landen als Engeland, Zuid-Afrika en India behoort het tot de grootste sporten van het land. En wij staan hier een biertje te drinken met de Lionel Messi van het cricket. Het zijn dit soort ontmoetingen die het leven kleur geven.

Playground van de rich & famous

We krijgen nog een gesigneerd Universe Boss shirtje mee als souvenirtje voor mee naar huis, waarna we ons melden voor het diner bij Maiden Shanghai. Onze ontmoeting met de cricketlegende doet ons afvragen wat voor celebrities hier nog meer komen feesten. Ronaldinho, Pierre Gasly, Nelly, om maar een paar namen te noemen. Naar verluidt komen verder mannen als de gepensioneerde snelste man op aarde, een beruchte Ierse MMA-vechter en The Fresh Prince of Bel Air hier regelmatig logeren. Dit is dan ook de playground van de rich & famous. We snappen waarom, want de schaarse tijd die wij in deze onstuimige wereld vertoeven, laat een verpletterende indruk achter. Overigens niet in de laatste plaats vanwege het eten, want ook de gerechten die chef Bing van Maiden Shanghai uit de omvangrijke Chinese keuken op tafel zet, zijn van absolute wereldklasse.
In het drukke feestprogramma is zowaar een middagje vrij gepland, die we besluiten door te brengen op het dak van Burj Khalifa. De toren die andere wolkenkrabbers degradeert tot een 6-hoog flatje uit je geboortedorp. Met een hoogte van 828 meter is ‘ie zo hoog als drie op elkaar gestapelde Eiffeltorens of twee keer de Empire State Building in New York. Het is imponerend, prestigieus en zo hoog dat je er aan de rand knikkende knietjes van krijgt. We zouden daar nog heel veel meer over kunnen zeggen, maar jij hebt ook nog dingen te doen vandaag.
Het laatste avondmaal van de Dubai-trip staat gepland bij Cinque. Terwijl Lil’ Kleine met vriendin Jaimie een tafeltje verder plaatsneemt (je bent in Dubai of je bent het niet), worden de lekkerste signature dishes uit de Italiaanse keuken op tafel gezet, met als hoogtepunt een zeer verfijnd bordje tagliatelle bolognese. Alleen het fantastische eten rechtvaardigt eigenlijk al een bezoekje aan deze markante plek op Moeder Aarde.

FIVE Hotels & Resorts heeft zich bewezen als het eldorado binnen het paradijs. Een bizarre pronkparade waarbij je voor even in een surrealistische wereld stapt. Ibiza x Monaco x Miami x Las Vegas = FIVE in Dubai. De setting, de mensen, het eten, de service, de feesten en de overdadige luxe; het zorgt inderdaad voor een onvergetelijke ervaring. En ja, dat gaat gepaard met een prijskaartje. Maar er moet ook een beetje geleefd worden, niet? Dit is zo’n vakantie die je altijd al een keer hebt willen doen, op een plek waar alles lijkt te mogen en te kunnen. Dus huur die Lambo, spring uit een vliegtuig en pak de lift naar het onnatuurlijke dak van de wereld. Misschien minder geschikt als romantisch tripje met je vriendin, maar als jij en je vrienden op zoek zijn naar een feestvakantie XXL met alle toeters, bellen, glitter, glamour en aanverwant spektakel, dan is de madness van FIVE absoluut the place to be.
Check hier ons Instagram Story verslag over de trip. Meer info of zelf FIVE Hotels and Resorts bezoeken? Check fivehotelsandresorts.com .

Vlog video

FIVE Playlists

Muziek is een essentieel onderdeel in de filosofie van FIVE. Dus natuurlijk hebben ze dan ook talloze playlist waar jij van kan genieten. Hieronder een opsomming van de beste Spotify playlists van FIVE, of check anders hun YouTube-kanaal .

FIVE Essentials

Our all-time favourite dance tracks that capture the Sound of FIVE

Hype-Up

Get in the mood. Lift your spirits, and energy, with these big-time dance vibes.

Behind Closed Doors

The vibe is high and it’s time for the Afterparty. Non-stop famous dance hits!

Afterglow

The morning after the best night of your life! Chill-out euphoric electronic!

Fun facts over Dubai

Belasting: In Dubai betaal je geen inkomstenbelasting. Bruto = netto. Verder doen ze ook niet aan vermogensbelasting of erfbelasting.

Expats:
De bevolking van Dubai bestaat voor 85% uit expats. Zou daar een causaal verband bestaan met het puntje hierboven?
Hijskranen: Een op de vier hijskranen ter wereld, staat in Dubai.
Zand: Om Palm Jumeirah op te spuiten is maar liefst 94 miljoen kubieke meter zand geïmporteerd. Genoeg om 2,5 keer het Empire State Building tot de nok toe te vullen.
Misdaad: Dubai is een van de veiligste steden ter wereld. Er worden maar 5 misdaden per 100.000 mensen gepleegd.
Schelden:Let op je woorden, want in de VAEkun je een boete en een gevangenisstraf krijgen van zo'n 60.000 euro als je scheldt op Whatsapp. Buitenlanders kunnen ook het land worden uitgezet. Online beledigingen zijn volgens de wet sinds 2014 een crimineel vergrijp. Pas je op?
Weekend: In Dubai hanteren ze vrijdag en zaterdag als weekenddagen.
Guinness Worlds Records: Dubai en de VAE hebben in de afgelopen tien jaar zoveel records op hun naam geschreven, dat Guinness World Records maar heeft besloten een kantoor in Dubai te openen.

Gallery

Delen met
Ook interessant