Netflix zet de concurrentie op stelten met gratis abonnement

jun 25 , 10:58 Entertainment
depositphotos 676090230 xl
HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tegenwoordig zijn er ongelofelijk veel streamingsdiensten waar je een abonnement op kunt afsluiten. Alleen om elke maand geld te betalen voor wat films en series zit niet iedereen op te wachten. Nu heeft Netflix ervoor gekozen om zich ook daarvoor aan te passen.
Al deze studio’s hanteren een andere prijs. Dus het is maar net voor welke streamingsdienst je bereid bent te betalen. Netflix is van de streamingsdiensten misschien wel de bekendste, maar ook een van de duurdere. Daar gaat verandering in komen.

Abonnement

Om de concurrentiestrijd te winnen van andere grote platformen, wil Netflix zich in de uitverkoop doen. Een manier hoe ze dat willen gaan doen, is door een gratis abonnement bij Netflix. Nu betaal je voor een premium abonnement €18,99, voor een standaard abonnement €13,99 en voor een basis abonnement €8,99. Daar wil de streamingsdienst nu een gratis optie aan toevoegen. De reden hiervoor is dat het bedrijf extra engagement wil krijgen. Een gratis abonnement is een manier om meer mensen te betrekken bij Netflix.

Gratis

Wat Netflix gaat doen, is een gratis abonnement aanbieden in Europese en Aziatische landen. Bij zo’n abonnement krijg je wel advertenties te zien bij films en series. Daarnaast wil het bedrijf mogelijk gratis tv-zenders starten. Netflix heeft op dit moment zo’n veertig miljoen abonnees wereldwijd. Met een gratis abonnementsaanbieding hopen dit aantal te vergroten. In Nederland zal deze aanbieding niet beschikbaar zijn.

Waar wel?

Nederland is een van de landen waar je een best duur abonnement moet betalen. Bewoners van bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten betalen aanzienlijk minder per maand. In die landen hebben ze al een vorm waarbij je als klant vijf euro per maand betaalt, in ruil voor alle series en films mét reclame. Waarschijnlijk gaat de streamingsdienst in die landen wel het gratis abonnement testen.
Delen met
Ook interessant