Netflixt komt met een nieuwe serie over streetfood . Hierin bezoeken ze negen verschillende Aziatische landen om hun eetcultuur in beeld te brengen.
Om precies te zijn komen India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, de Filipijnen, Singapore, Taiwan, Thailand en Vietnam voorbij. In elk land heerst er weer een andere eetcultuur. Waar ze in Japan niet zo van pittig houden, zie je dat in landen als India wel weer terug. Als je ooit een keer een bezoekje aan deze landen hebt gebracht zijn de gerechten ontzettend herkenbaar.
In de docu komen ook beroemde straatverkopers voorbij zoals de Thaise Jay Fai uit Bangkok die bekroond is met een Michelinster . De serie zal in premiere gaan op 29 april. Hieronder check je wie en welke gerechten nog meer te zien zijn.
Bangkok, Thailand
Jay Fai (crab omelet, tom yum soup, drunken noodles)
Khun Suthep (hand-pulled BBQ pork noodles)
Jek Pui (curries)
Osaka, Japan
Toyo (tuna cooked with a blowtorch)
Mr. Kita (takoyaki)
Goshi (okonomiyaki)
Delhi, India
Dalchand Kashyap (chaat)
Mohamed Rehan (nihari)
Karim’s (seekh kebabs)
Dharmender Makkan (chole bhature)
Yogyakarta, Indonesia
Mbah Satinem (jajan pasar)
Leonarda Tjahjono (jajan pasar)
Mbah Lindu (gudeg)
Yasir Ferry Ismatrada (mie lethek)
Chiayi, Taiwan
Grace Chia Hui Lin (fish head soup)
Uncle Goat (goat stew)
Li-Hua and Liu-Zhu (chicken rice)
Tsui-Eh (tofu pudding)
Seoul, South Korea
Cho Yonsoon (knife-cut noodles)
Gunsook Jung (soy-marinated crab)
Gumsoon Park and Sangmi Chu (mung bean pancakes)
Jo Jungja (rice fried in a waffle maker)
Ho Chi Minh City, Vietnam
Truoc (snails)
Anh Manh (pho)
This episode will also focus on banh mi and com tam vendors
Singapore
Aisha Hashim (putu piring)
Master Tang (wanton noodles)
KEK Seafood (chili crab)
Niven Long (chicken rice)
Cebu City, Philippines
Florencio “Entoy” Escabas (reef eel stew)
Leslie Enjambre (lechon cebu)
Ian Secong (tuslob-buwa)
Rubilyn Diko Manayon (lumpia)