Hoe een naald het einde van de wereld zou kunnen betekenen

sep 18 2023, 15:55 Entertainment
schermafbeelding 2023 09 18 om 104002
We vragen ons allemaal wel eens af wat er zou gebeuren als onze aarde zou worden geraakt door een object uit het heelal . Daarbij denken we vaak aan grote stukken, zoals een meteoriet. Dan zou het zomaar einde oefening van de aarde kunnen zijn. Maar wat zou er gebeuren wanneer het niet een brok gesteente uit de ruimte zou zijn, maar een klein naaldje?
Daar zijn ze bij het YouTube-kanaal Ridddle (geen typefout) achter gekomen waarbij ze twee scenario’s uiteenzetten. Eentje met een goede, maar ook eentje met een zeer slechte afloop.

Naaldje dwars door aarde

Normaal gesproken begin je altijd met het slechte nieuws, maar vandaag doen we het eens anders. In de goede afloop heeft de naald zoveel vaart dat hij dwars door de aarde heen schiet. Een simpele kwestie van erin en er aan de andere kant er weer uit. Hetzelfde principe met onze oren wanneer onze vrouwen weer beginnen te zeuren over het opruimen van de was. Overigens gaat het naaldje met deze snelheid zo snel door de aarde heen dat we hier niets van meekrijgen. Fascinerend.

Megakrater

Een heel stuk minder vrolijk worden we van de geschetste slechte afloop. Wanneer de pin met lichtsnelheid de aarde zou bereiken, zal dit een ongekende klap veroorzaken en zal er een megakrater op onze planeet ontstaan. Al de inhoud van de aarde zal naar buiten gespuwd worden en eindigt het in de atmosfeer. Dat betekent ook dat al het huidige leven op aarde direct afgelopen zal zijn. Misschien wel het meest interessant, en geruststellende, is dat wanneer zoiets gebeurt zullen wij er helemaal niets van meekrijgen. Dit alles zal met zo’n ongekende snelheid gaan dat het in een milliseconde met ons is gedaan. Dan was de afloop van dat ei toch een stuk positiever, niet?
Delen met
Ook interessant