De 'Kittyhawk' is een bizar horloge dat lijkt op een woest WWII vliegtuig

nov 25 2020, 21:01 Entertainment
mbandf hm4 kittyhawk front hres cmyk
Of je nu piloot bent, graag Microsoft Flight Similulator speelt of gewoon een apart horloge wilt, de Kittyhawk is iets bijzonders. Het horloge heeft wijzerplaten gevormd naar een soort mini cockpit voor om je pols. Mocht iemand dus ooit aan jou vragen hoe laat het is, mag je wel bijna je arm uit de kom halen om het in de goede hoek te laten zien aan een ander. Maar ja: je hebt dus wel iets sicks om je pols.
Het is ook zeker een goede ijsbreker op je eerste Tinderdate. Of ze denkt 'wtf is er mis met deze gast'.

De Curtiss P-40

Als je een beetje goed kijkt naar het speciale nieuwe MB&F horloge , zie je dat de Kittyhawk letterlijk z'n tanden ontbloot. Dat is gebaseerd op het ontwerp waar de Curtiss P-40 bekend mee geworden is. De Warhawks werden in de Tweede Oorlog veel ingezet door de Amerikanen, alleen niet in Europa. Ze vlogen met name in Noord-Afrika en Azië en werden daar ingezet als jachtvliegtuigen en bommenwerpers. Ook de Militaire Luchtvaart van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger had de vliegtuigen in dienst van 1942 tot 1949. Je hebt dus met recht een verwijzing naar een stukje luchtvaartgeschiedenis om je pols, met de Kittyhawk!
mbandf hm4 kittyhawk lifestyle1 hres cmyk 1024x683
Het design is direct gebaseerd op dat van de Curtiss P40. Foto: MB&F

Unieke horlogemakers

MB&F maakt wel vaker dit soort cockpitconstructies gebaseerd op de luchtvaart. Met hun HM4 serie, waar ook de Kittyhawk deel van uitmaakt, hebben ze zelfs de New York Times ' lijst gehaald van 10 horloges die modern design omarmden . Ter ere van het 10-jarige bestaan van deze succesvolle serie brachten ze dus de eerste variant in een nieuw jasje uit. Dat is dus de Kittyhawk. Het is dus niet alleen een uniek horloge gebaseerd op een oud gevechtsvliegtuig, maar ook een uniek bezoek aan MB&F's eigen geschiedenis. Op dit moment is het horloge helaas niet verkrijgbaar. Iets met complexe ontwerpen en gelimiteerde uitgaves. Toch wilden we jullie deze unieke constructie showen! Het is namelijk, zoals MB&F zelf zegt, niet 'slechts' een horloge, maar een gehele machine. Je moet er maar van houden...
Foto's: MB&F
Delen met
Ook interessant