Churros, wie kent ze niet? Die lange, knapperige staven die je bij de kermis of op de markt kunt krijgen. Maar wist je dat je deze lekkernij ook heel gemakkelijk thuis kunt maken? Met dit recept maak jij de lekkerste churros in een handomdraai!
De gefrituurde lekkernijen zijn al eeuwenlang geliefd over de hele wereld, maar hun geschiedenis is een beetje onduidelijk. Er wordt gezegd dat herders het deeg boven open vuur bakten of dat Portugese handelaren ze naar Spanje brachten. Hoe dan ook, het is een heerlijke Spaanse specialiteit. Of je ze nu eet als ontbijt met warme chocolademelk of als dessert met je favoriete toppings, één hap van deze smakelijke traktatie en je zult meteen begrijpen waarom ze al eeuwenlang zo populair zijn.
Neem nou maar van ons aan, moeilijk is het niet. Met dit recept maak jij de lekkerste
churros gewoon thuis, en ben je geheel vrij je eigen draai eraan te geven.
Ingrediënten churros
Dit moet je in huis hebben:
- 1 kopje water
- 1/2 kopje suiker
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kopje bloem voor alle doeleinden
- 1/4 theelepel zout
- Plantaardige olie, om te bakken
Mix, mix, mix
Het water, de suiker, de plantaardige olie en het vanille-extract gaan in een middelgrote pan en worden op matig vuur aan de kook gebracht. In een andere kom meng je de bloem en het zout door elkaar. Vervolgens voeg je het bloemmengsel langzaam toe aan de kokende vloeistof, onder voortdurend kloppen, tot er een bal ontstaat.
Spuiten
Nu komt het leuke gedeelte! Het deeg gaat in een spuitzak met een sterpunt en wordt op een bakplaat met bakpapier gespoten. Zet de bakplaat vervolgens 30 minuten in de vriezer, zodat de churros goed stevig worden.
Let’s get baking
Tijd om te bakken! Verhit een flinke laag plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Haal de bevroren churros uit de vriezer en bak ze in batches in de hete olie. Na ongeveer 3 minuten per kant zijn ze mooi goudbruin en gaar. Even laten uitlekken op wat keukenpapier en dan is het tijd om te genieten!
Snack time
Serveer de churros warm met dipsausjes of je favoriete beleg. Strooi er wat poedersuiker overheen of dip ze in chocoladesaus, het kan allemaal. Je kunt natuurlijk ook variëren met de vulling. Wat dacht je van Nutella of karamel? Of voeg wat kaneel toe aan het deeg voor een extra smaakexplosie.
Als je op zoek bent naar nog meer heerlijke recepten, of het nu gaat om snacks, smakelijke maaltijden of andere nuttige tips, dan is de mooi samengestelde collectie van
Caption This een goede aanrader.