Hoe jij je tuin omtovert in een luxe lounge

mrt 21 2023, 10:53 Entertainment
depositphotos 103020900 xl
De zomer zit er weer aan te komen en dat betekent dat we allemaal weer meer tijd buiten door gaan brengen. Dit is een goede reden om je tuin om te toveren tot een luxe lounge. Als je de juiste inrichting kiest, kun je van je tuin een perfecte plek maken om te ontspannen en te genieten van de zon. In dit blog helpen we je met een aantal tips over het omtoveren van je tuin tot een luxe lounge. Het kost misschien wat tijd en energie, maar als het over een tijdje echt lekker weer wordt, zal je jezelf (en ons) dankbaar zijn. Lees snel verder en kom erachter welke tips wij voor jou op een rijtje gezet hebben om je op weg te helpen!

Creëer een zithoek

De basis van iedere luxe lounge is een goede zithoek. Denk hierbij aan een comfortabele loungebank of stoel. Je kan het hierbij natuurlijk zo luxe maken als je zelf wil. Wel is het belangrijk om deze bank of stoel op een strategische plek te plaatsen waar je het beste uitzicht hebt. Zelf kun je kiezen of je liever in de zon of in de schaduw wilt zitten. Je kunt deze zithoek uiteindelijk aankleden met extra kussens voor extra comfort.

Verlichting

Als je een bepaalde sfeer wil creëren, kan verlichting een goede eerste stap zijn. Verlichting is namelijk een essentieel onderdeel van de sfeer en het kan de hele setting veranderen. Het is in ieder geval belangrijk om te kiezen voor sfeervolle verlichting zoals lantaarns of lichtsnoeren. Ook kunnen kaarsen of een vuurkorf of een haard zorgen voor extra sfeer. Deze kaarsen of een vuurkorf zullen echter niet alleen zorgen voor extra sfeer, maar ook voor extra warmte. Hierdoor maak je van je buitenruimte een romantische setting. Dit zal zorgen dat je pluspunten scoort bij de vrouwen.

Planten

Meer groen in je tuin is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je gemoedstoestand. Zo helpen een paar mooie planten of bloemen in potten al enorm met het verbeteren van de uitstraling van je loungeplek. Ook kun je kiezen voor een aantal mooie plantenbakken als je het groter aan wil pakken. Zo geef je niet alleen meer kleur aan je buitenruimte, maar dit zorgt ook nog eens voor extra zuurstof. Ook helpen planten bij het creëren van een ontspannen sfeer.

Overkapping

Als je het hele jaar door buiten wil zitten, of je loungeplek wil beschermen tegen de zon en de regen, kun je ervoor kiezen om een overkapping te (laten) plaatsen. Als je een luxe lounge wil creëren is het belangrijk om ook te kiezen voor een stijlvolle overkapping. Een overkapping van Deponti is hiervoor uitermate geschikt. Zo een overkapping zal extra luxe en comfort toevoegen aan je buitenruimte. Een overkapping biedt namelijk niet alleen bescherming, maar je er ook nog eens langer door buiten blijven zitten. Zo kun je langer genieten van de gezelligheid die een tuin met zich meebrengt.

Accessoires

Als je het helemaal groot aan wil pakken, kun je ervoor kiezen om je tuin af te maken met allemaal (luxe) accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan een bar, jacuzzi of zelfs een buitenkeuken. Het gaat in ieder geval om items die extra luxe en comfort toevoegen aan je tuin. Probeer hierbij rekening te houden met de weersomstandigheden in Nederland en maak het voor jezelf mogelijk om het hele jaar door te kunnen genieten van je tuin.
Al met al is het omtoveren van je tuin tot een luxe lounge eenvoudig. Als je maar weet waar je moet beginnen. Met deze handige tips hopen we in ieder geval dat we je al een stuk op weg geholpen hebben. We wensen je in ieder geval veel plezier van je nieuwe tuin!
Delen met
Ook interessant