Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami tilt jouw whisky-avondje naar een volgend level

sep 23 2023, 20:58 Entertainment
jw elusive umami 2 serves ibc blue label 2100x1400 a7d6991b ce1d 4285 ba17 596e8d0a9122
De wintermaanden komen eraan en dat betekent dat de temperatuur fors gaat dalen. Drie tips van geliefden waar jullie jezelf warm mee kunnen houden. Mama’s tip: doe lekker warme kleding aan, denk aan laagjes en dikke sokken. Papa’s tip: blijf bewegen, zo deden we dat tenminste vroeger, in de tijd van de dienstplicht. Onze tip: Johnnie Walkers nieuwste blend, de Elusive Umami. Onze Schotse vrienden komen met een primeur voor de whiskywereld en brengen een nieuwe smaak op de markt. Kom jij de winter ook lekker door!
Johnnie Walker onthult in unieke samenwerking met de befaamde Chef Kei Kobayashi, een nieuwe limited edition fles die de ongrijpbare smaak van Umami vastlegt. Een must have voor iedere drankkast en net op tijd voor onder de boom van onze bebaarde goedheiligman uit de bekende Coca-Cola reclame .

Johnnie Walker

Sinds de oprichting door John Walker zelf, staat smaak en kwaliteit boven alles, een van de redenen dat het met liefde gedronken in meer dan 180 landen over de hele wereld. Het assortiment van vandaag omvat bekroonde whisky's zoals Johnnie Walker Red Label, Black Label, Double Black, Green Label, Gold Label Reserve, Aged 18 Years en Blue Label. Die laatste, ook wel het luxe paard van stal, krijgt er een jong veulentje bij. Het befaamde whiskymerk verkoopt meer dan 19 miljoen flessen per jaar waarmee een van de best verkochte whiskymerken ter wereld is.

Umami

De female master blender Emma Walker en de Japanse chef Kei Kobayashi, die maar liefst drie Michelin-sterren op z’n shirt heeft, werken samen en komen met een sicke nieuwe fles. Een collectors item vinden wij. De twee zijn op een ware ontdekkingsreis gegaan, met als doel: de code van de mysterieuze smaak kraken.
Typisch gevalletje makkelijker gezegd dan gedaan. Uit een collectie van 10 miljoen rijpende vaten waren er maar 40 geschikt. Eén op de 25 duizend ja. Dan kan je toch beter naar die speld in die hooiberg gaan zoeken. Stapje voor stapje komen ze dichterbij. Het vastleggen van het ongrijpbare Umami-smaakprofiel. Emma Walker vertelt: "Dit proces, vergelijkbaar met het selecteren van de beste ingrediënten voor een speciaal recept, heeft geresulteerd in een whisky met een uniek karakter."

Elusive Blend

De Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami is het resultaat van een intensieve zoektocht naar perfectie. De unieke blend is een mix met tonen van zoete, houtachtige specerijen, een vleugje gerookt vlees en wat zout en peper, met een lange, zoete en fruitige afdronk. Zijn jullie klaar om dit nieuwe whisky tijdperk te enteren? Misschien nog effe onze whisky handleiding doornemen, want deze fles wil je écht niet verspillen. De Elusive Umami is vanaf 16 oktober 2023 wereldwijd beschikbaar via malts.com en bij de whisky specialist bij jou om de hoek, voor een adviesprijs van het lieflijke sommetje van 345 euro. Niemand zei dat je volgende whiskyavondje goedkoop zou zijn. Geen 18, geen alcohol
Delen met
Ook interessant