Q&A met Sylvie Meis over sexy fotoshoots, de autobahn en haar bewondering voor Estavana Polman

okt 26 2020, 12:37 Entertainment
sylvie meis vedder vedder fhm01
Er is geen jaar voorbij gegaan of Sylvie Meis staat niet in FHM’s Top-100 met Mooiste Vrouwen van Nederland. Als dan wordt gevraagd of we haar willen spreken, dan zeggen we daar natuurlijk volmondig ja tegen. Dit alles ter gelegenheid van de nieuwe samenwerking tussen Sylvie en Vedder & Vedder, het bedrijf van de tweeling Anne & Esther, die we ook al jaarlfijks in de FHM500 terugzien. Nu al een match made in heaven!
We leven in barre coronatijden, dus mag onze hoofdredacteur Chris het drietal helaas niet in real life ontmoeten, maar gaat het interview via Zoom. Maakt het plezier er natuurlijk niet minder op. First things first, want waarvoor zijn de drie blondines in Hamburg? De Vedder-twins geven uitsluitsel: “Vandaag hebben we de lancering van de Sylvie collection. Die is net live gegaan, dus dat is heel spannend.”

Sylvie Meis x Vedder & Vedder

Om je even wat context te geven: Vedder & Vedder is het bedrijf van Anne & Esther Vedder, de 31-jarige tweeling uit Amsterdam die druk bezig is om de sierradenmarkt te veroveren. Want dat is wat ze doen: sieraden verkopen. Gepersonaliseerde sieraden, that is. Bij de Vedders kun je bijvoorbeeld je initialen, handtekening of vingerafdruk van een dierbare laten graveren. Van Chantal Janzen tot Monica Geuze en van Katja Schuurman tot nu Sylvie Meis. Heel bekend vrouwelijk Nederland loopt weg met de kettinkjes, ringetjes en armbandjes van de ondernemende tweelingzusjes.
Dat wordt nu dus extra kracht bijgezet via een samenwerking met de net in het huwelijksbootje gesprongen superstar auf Deutschland . Maar hoe is dit zo gekomen? Sylvie, kom d’r maar in! “Ze hebben me een hele tijd terug via mijn management benaderd of ik interesse had om een collectie te designen met Vedder & Vedder. Ik ben al een hele tijd fan van ze, dus dat vond ik supercool. Een tijdje later heb ik Anne & Esther ontmoet in Amsterdam. Het resultaat is deze prachtige, persoonlijke collectie van ons.” Laat het je vriendin niet horen of zien, want die wordt hier zonder twijfel heel erg hebberig van.
sylvie meis vedder vedder fhm03
Sylvie, Anne & Esther
In de wandelgangen vernamen we dat we zeker even moeten vragen naar het appgroepje van het trio. “Hahaha, onze appgroep heet The Golden Girls”, zegt Anne. “Vanwege ons haar, maar ook vanwege onze sieraden natuurlijk. Eigenlijk werden daar al heel snel onze levens in besproken. Van dateverhalen tot vakanties en van nieuwe aankopen tot de foto’s van Sylvies bruiloft.” Esther vult aan: “Haha, ja het is echt zo’n girly appgroep. Het was vanaf de allereerste ontmoeting een match made in heaven en we zijn ook echt vriendinnen geworden. Dit is zeker niet de laatste keer dat we elkaar zien.”
Mocht je de tweeling wel eens tegelijk hebben ontmoet, dan weet je dat het oprecht lastig is om ze uit elkaar te houden. Hoe gaat Sylvie dat af? “Ze zijn bijna identiek hé. In het begin moet ik ook altijd even kijken, hoe zat het ook alweer? Je weet niet waar je kijken moet joh. Ze zijn allebei zo mooi en stunning. Ik vind het heel inspirerend om met ze samen te werken, omdat ik in allebei dingen van mezelf herken. De motivatie, het gunnen, de empowerment. We hebben dezelfde energy en dan is het heel cool om samen te werken.”
122669660 389152739134203 6149398723817778599 n
Sylvie op de cover in 2002.

We go way back

FHM en Sylvie hebben een speciale band. In 2002 stond ze bij ons op de cover, nog voordat ze echt bekend was. Ze moest haar debuut als barmeisje in Costa nog maken. We kunnen dus met een gerust hart en enige trots zeggen dat wij de inmiddels 42-jarige beauty hebben ontdekt. Nou hebben we de afgelopen jaren shoots gedaan met voormalige coversterren en FHM 100 Sexiest winnaressen Katja Schuurman en Yolanthe . Je snapt dat wij even moesten polsen hoe Sylvie tegenover een dergelijke rentree staat. “Tegenover een shoot? Haha. Ik ben ooit begonnen bij FHM . Jullie hebben als eerste magazine het vertrouwen in mij uitgesproken. Ik kwam op de cover toen ik nog heel onbekend was en ik werd nummer 1 toen ik pas net om de hoek kwam kijken, dus het zou heel ondankbaar zijn als ik nu zou zeggen dat ik een nieuwe shoot me niet voor kan stellen. Alleen zit ik nu in een andere fase van mijn leven. Ik ben begin veertig, net getrouwd en heb een kind die in zijn tienerjaren zit. En ja, poseren voor een mannenblad is toch anders dan als ik een shoot doe voor mijn eigen lijn. Natuurlijk is het leuk om voor een Maxim , Sports Illustrated of FHM te poseren, maar laten we eerlijk zijn: het is another way of showing yourself. Ik denk niet dat ik de twee mannen in mijn leven, Niclas en Damián, daar op dit moment heel erg blij mee zou maken. Maar het is niet dat ik jullie vergeten ben, helemaal niet. Ik weet heel goed wat jullie voor mij gedaan hebben.”
Tijd om het over een wat andere boeg te gooien, want de RTL Boulevard , Glamour en Shownieuws van deze wereld willen natuurlijk alles weten over haar sprookjeshuwelijk. Daar is alles inmiddels waarschijnlijk alles al over gezegd en geschreven. Wij willen andere dingen van Sylvie weten.
Even kijken of je een beetje een keukenprinses bent, Syl. Wat is je signature dish?
Sylvie :
Gekookte eieren. Haha! Nee, ik kook niet. Ik ben wel heel goed in sushi bestellen, hahaha. Ik heb wel een mooie keuken overigens.
Dan kook ik wel een keer voor jou. En Anne en Esther, hoe zit dat bij jullie?
Esther:
Ik kook ook niet heel vaak, maar als ik kook dan vind ik het wel leuk om uit te pakken. Ik heb wel eens een cursus gedaan om Indonesisch te koken en dat vind ik heel leuk. Dan ook gelijk een hoop mensen uitnodigen, lekkere wijntjes erbij. Heerlijk!
Sylvie: Wauw, ik ben helemaal onder de indruk. Door mijn opa heb ik ook wat Indonesisch bloed door mijn aderen stromen. Ik hou ontzettend van die keuken. Ik ben daar echt mee opgegroeid. Hoewel ze uit België komt, kon mijn moeder ontzettend goed Indonesisch koken. Ik moet zeggen dat het ook wel een eis was van mijn vader dat er Indonesisch gekookt moest worden, dus dat heeft mijn moeder allemaal braaf geleerd.
Lekker hoor! Indo food sowieso for the win. Hoe had je geheten als je een jongetje was geweest?
Sylvie: Ik heb echt geen idee.
Anne: Wij hadden Tom en Rik geheten. Als je het heel snel zegt is het net Stommerik, dus dat was niet zo’n goed idee, haha. Maar wel grappig dat je het vraagt, want mijn vader had Sylvie geheten als hij als meisje was geboren.
Sylvie: No way, wat grappig!
sylvie meis vedder vedder fhm05
The Golden Girls in Hamburg. Foto: Franziska Krug / Getty Images
Jullie hebben ongetwijfeld al heel veel interessante mensen ontmoet in jullie leven. Wat zijn de meest indrukwekkende beroemdheden die je hebt ontmoet? Sylvie:
Ik heb in Duitsland echt veel grootheden ontmoet, maar degene die het meeste indruk heeft achtergelaten is Karl Lagerfeld. Hij was een legende, een icoon. Een ontzettend aardige man met heel veel humor. Als we elkaar zagen dan zochten we elkaar altijd op. Of dat nou was op de bank bij Wetten, dass?
of bij events waar we elkaar tegenkwamen. Er was een connectie tussen ons. Even een knipoog of een lach, er was echt een klik. Hij heeft heel veel indruk op me gemaakt. Een andere man die ik een enorme persoonlijkheid vond was Gunter Sachs. Wat die man beleefd heeft… de legendarische tijden in Saint Tropez, hij heeft een relatie gehad met Brigitte Bardot. Ook op hoge leeftijd was hij nog een enorm knappe man om te zien. Verder heb ik in Duitsland mensen ontmoet als Jennifer Lopez, Salma Hayek, Carla Bruni, Danny de Vito en John Travolta, Dat is het leuke aan Duitsland: daar komen de big big stars naartoe. Het is niet zo dat ze Nederland minder leuk vinden dan Duitsland, maar het gaat erom waar ze het meeste geld kunnen verdienen en waar ze de meeste mensen bereiken.
En jullie Anne en Esther?
Esther en Anne: Sylvie Meis natuurlijk! Zonder te slijmen, we lagen direct op een lijn. Leuk om te merken als je dat hebt met zo’n bekend iemand. En ze is helemaal niet zo’n diva als mensen denken. We hebben zo hard gelachen om haar zelfspot. Ze neemt zichzelf niet zo serieus, dat is mooi.
Sylvie: Als ik in paniek ben dan moet ik daar al snel heel hard om lachen. Waar maak ik me nou helemaal druk om? Als je interviews geeft en teksten gedrukt op papier ziet staan dan denk ik wel eens ‘Jezus’. Maar als iemand iets vertelt met een bepaalde vibe en energie, dan komt het zo anders over. Dan zie je de humor en de sprankeling van iemand. Een zin die gedrukt staat kan zo anders overkomen dan als ‘’ie wordt uitgesproken. Je mist soms de hele intonatie. Dat vind ik wel eens jammer, maar ik heb moeten accepteren dat ik niet iedereen kan overtuigen dat ik een aardig mens ben. Gelukkig heb ik met Anne en Esther nu in elk geval twee ambassadeurs die ik terugstuur naar Nederland om dat te verspreiden, hahaha.
Wat is het snelste dat je ooit in een auto heb gereden, of waar je naast hebt gezeten? Sylvie:
Ik ben geen automens, ik heb geeneens een auto. Mijn man is wel dol op auto’s. Hij heeft een Bentley, een Porsche en een G-Klasse. Ik zit zelf het vaakst in de Bentley. In Duitsland zijn er natuurlijk stukken op de snelweg waar je zo hard mag rijden als je wilt. Het hardste dat ik heb gereden? Uhm… heel erg hard.
Over de 300?
Uhu… Ik moet wel zeggen: in zo’n wagen voel je dat echt niet. Dat ligt als een trein op de weg. En hij weet dat ik me comfortabel voel met hardrijden als er meer verkeer is. Ik hou niet van snel rijden en dan constant te moeten remmen. Dan denk ik: what’s the point? Is het een lege weg? Okay go for it. Maar optrekken, remmen, optrekken, remmen dat hoeft niet voor mij, dat wil ik niet en dat doet Niclas ook niet. Happy wife, happy life, haha.
Als je in een dier zou mogen veranderen, welke zou je kiezen?
Sylvie:
Dan ga ik voor iets snels en elegants. Dan ga ik voor een katachtige. Een panter…
Anne: De Cartier kat!
Sylvie: Haha jaaaaaa, de Cartier kat!

"Estavana Polman is een superwoman"

Wat is het meeste dat je ooit in het casino hebt gewonnen? Sylvie:
Ik speel niet. Ik geef misschien veel geld uit aan kleding en schoenen, maar gokken vind ik echt zonde.
Wat is de beste aankoop die je ooit hebt gedaan?
Sylvie: Goeie vraag! Ik ben echt een fashion lover. Als ik mijn geld kan uitgeven aan een mooie tas, een mooie kledingset, mooie sieraden. Alles dat met stijl te maken heeft. Maar iets dat blijft. Mooie sieraden die blijvend zijn, die voor altijd zijn. Wat ik om heb. Mijn trouwring natuurlijk die ik gekregen heb van mijn man. Maar een mooie tas van Hermes of Chanel. Als ik met Niclas een huis koop in de toekomst dan zal dat natuurlijk ook iets heel moois zijn.
Wie is jullie favoriete sportman of sportvrouw?
Sylvie:
Estavana Polman. Ik vind haar echt hét voorbeeld van toewijding. Als je haar levensverhaal kent… wauw, wat een vrouw. Ze heeft ooit een gebroken rug opgelopen bij een ongeluk, maar is daarvan ijzersterk teruggekomen. Ik vind haar beyond. Zij is een superwoman. Rafael (van der Vaart) heeft natuurlijk ook iets fenomenaals gepresteerd. Een jongetje uit Heemskerk die op vroege leeftijd debuteerde bij Ajax en het tot Real Madrid heeft geschopt en meer dan 100 interlands voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. Waanzinnig. Maar aangezien Rafael niet meer actief is, zeg ik volmondig Estavana. Die vrouw is een fucking machine en I love it. Ik heb supergoed contact met Estavana en dat is ontzettend fijn. Niet alleen voor ons drieën, maar vooral voor Damián.
Welke film kunnen jullie altijd opzetten?
Sylvie:
Op avond voor de bruiloft hebben Niclas en ik Run Away Bride gekeken, dat vond ik wel inspirerend, haha. Wij houden allebei van Netflix, niet altijd van dezelfde series maar Niclas offert graag zijn smaak op. De Duitsers kijken natuurlijk alles nagesynchroniseerd. Dat is echt verschrikkelijk. Dus ik dwing altijd af dat we in het Engels kijken en het liefst ook nog met Nederlandse ondertiteling. Mijn Engels is heel goed, maar toch vind ik het fijn om nog met Nederlandse ondertiteling te kijken. Daar ben je toch mee opgegroeid. Weet je wat een goede film is? The Professor met Johnny Depp, die is net uit op Amazon Prime. Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van films waarin de hoofdrolspeler kanker krijgt, want dat roept nare herinneringen op. Maar dit is echt zo’n goede film. Grappig, emotioneel, echt fantastisch.
[Persmadame komt in beeld en roept: ‘laatste minuut!’]
Ik moet afronden geloof ik. Bedankt voor het leuke gesprek meiden! Gaan jullie vanavond nog wat doen?
Sylvie: We gaan zo lekker uit eten en nog even de hele dag en de gossips doornemen. We gaan naar Tortue, een Franse brasserie in Hamburg. Supermooi, stylish en leuk.
Geniet ervan!
The golden girls in koor: dankjewel!

Credits

Delen met
Ook interessant