Een huis met enkel witte muren is ook zo saai. Opfleuren doe je door middel van verfraaiingen aan de muur. Of dat nou door middel van schilderen, fotografie of abstracte tekeningen is, kunst is het visitekaartje van jouw persoonlijke smaak. Maar hoe laat je dat nou optimaal tot z’n recht komen?
De mogelijkheden zijn eindeloos dankzij de ophangsystemen van STAS. Zij hebben een heel scala aan keuzemogelijkheden. Van schilderijen tot fotolijsten en van kunst tot spiegels, wandkleden, borden en overige zaken in het assortiment wanddecoratie. Het is flexibel, eenvoudig en makkelijk te verplaatsen. Bovendien maakt de ondergrond niet uit. Of het nou om een bakstenen muur gaat, gewapend beton of een paar gammele gipsplaten, de railsystemen kunnen op elke type wand of plafond gemonteerd worden. Dit is ideaal om je kunst te laten floreren.
Maar wat moet je nou aan de muur hangen ? Wij hebben wel wat tips op het gebied van fotografie voor je in petto. Ga er even voor zitten.
Slim Aarons was een van de toonaangevende fotografen van de jaren ’50, ’60 en ’70. Die baas heeft zo’n heerlijk stijltje, dat misstaat in geen enkele woonkamer. Hij was met name bekend om zijn platen van de jetset, celebrities en socialites op de mondaine, zonovergoten plekken van onze planeet. Zijn werk verscheen in destijds toonaangevende magazines als Life , Town & Country en Holiday . Opvallend is dat hij nooit een stylist of make-up artist gebruikte in zijn foto’s. Hij betitelt het zo mooi als ‘photographing attractive people doing attractive things in attractive places.’
Een andere gigant van de 20eeeuw is Helmut Newton. De Duits-Australische fotograaf geldt als baanbrekend voor zijn tijd. Hij was provocatief met voornamelijk erotische foto’s. Iets dat zeker in de tweede helft van de vorige eeuw als vrij rebels kan worden gezien. Maar wat buiten kijf staat is zijn onmetelijke gevoel voor esthetiek. Mocht je zijn foto’s zo inspirerend vinden, dan raden we je ook zeker aan om een keer het Museum für Fotografie in Berlijn te bezoeken. Hier is een groot deel van het museum aan de beste man gewijd.
Iets jonger dan bovenstaande legends is Henrik Puriënne , een Zuid-Afrikaanse fotograaf, filmregisseur en eigenaar van fashion magazine Mirage. Hij begon zijn carrière ooit met het maken van documentaires. Al snel switchte hij van filmcamera naar fotocamera, met een carrière als fotograaf tot gevolg. Hij focust zich als fotograaf vooral op de natuurlijke schoonheid van een vrouw. En de meeste foto’s worden geschoten op het strand of bij een zwembad. Dat de beste man een van de beste fotografen is in de fashion-wereld bewijst hij met zijn campagnes voor Louis Vuitton, Playboy, Vogue en American Apparel. Hij heeft onder andere samengewerkt met Emily Ratajkowski en Sky Ferreira. Ook zijn koffietafelboeken zijn niet te versmaden.