De grooste zuipschuiten leven in deze steden

13 aug 2021, 10:54 Entertainment
kermit frog drink alcohol drunk rest sit fig 497331
Mocht je je wel eens afvragen: behoor ik tot de bevolking van Nederland die wel een borreltje teveel op heeft? Dan hebben wij het verlossende antwoord voor je. Althans de cijfers van het onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben we voor je. Of je tegen alcoholist zijn aanzit weten wij niet, maar misschien toch de volgende keer dat ene biertje overslaan. Benieuwd waar de grooste zuipschuiten leven en waar de stevigste weekenddrinkers te vinden zijn, lees dan snel verder.

De grooste zuipschuiten wonen in deze plaatsen

Dankzij onze matties van het CBS, die uiteraard hulp kregen van het RIVM en de GGD konden ze doormiddel van een enquête-onderzoek kijken hoe het met de drankgewoontes van de Nederlander per regio is en hoe dat verschilt. Ze hebben hierbij niet gekeken naar wat ze drinken, maar om, je raadt het al, de hoeveelheid. Nu blijkt dat nergens zoveel wordt gedronken als in Amsterdam en Twente. Wat meteen opvalt zijn de cijfers rondom zware en overmatige drinkers. Om onder die eerste groep te vallen is het een vereiste dat je minimaal één keer per week stevig in het diep in het glaasje gekeken hebt. Dan heb je ook nog de groep van de overmatige drinkers. Ze drinken meer dan de zware drinkers, maar doen dit verspreid over de week. De aantallen, daar schrokken wij wel van. Om hierin te worden genoemd moet je als man minstens 21 glazen per week drinken en als vrouw 14 glazen. Dat is doortanken.
Wanneer we een blik werpen (snap je hem) naar het landelijke percentage is ongeveer 8 procent van de bevolking een zware drinker, maar in Amsterdam en Twente is het ruim 10 procent. Ook in Twente kunnen ze er wat van, samen met Friesland en het Gooi. Zij bevinden zich daarmee recht tegenover Flevoland, waar juist de minste zware drinkers van Nederland verblijven. Misschien ook omdat je er liever niet dood gevonden wordt.
giphy 2

Corona (nee niet het drankje)

Door de coronapandemie hebben er, helaas, meer mensen naar de fles gegrepen. Dit resulteert in mogelijk meer problematische drinkers verwachten. Tijdens de pandemie is zo’n 11 procent van alle Nederlanders meer gaan drinken. Het Trimbos vreest dat zich daar ,,ook meer (beginnend) problematische drinkers onder bevinden”. Gelukkig heeft de deze crisis er ook voor gezorgd dat 20% van de bevolking minder is gaan drinken. Zo heeft ieder nadeel zijn voordeel, aldus Cruijff.
Delen met
Ook interessant