Het is alweer even geleden dat wij over ons favoriete gespreksonderwerp hebben geschreven: de frikandel. Die lekkere gefrituurde vleesstaaf die natuurlijk niet kan ontbreken bij de vrijmibo en al helemaal niet als snackie na een avond stappen. We hebben weer een receptje met deze hunk, namelijk een frikandel speciaal salade.
Ja, wij wisten ook niet zo goed wat we er van konden verwachten toen we het voor het eerst voorbij zagen komen. Na enig discussie over of het wel of geen goed idee was om te maken, hebben we toch unaniem het besluit genomen dat dit weer een receptje voor de familiebarbecue is.
Als je weer eens toegeeft aan het onweerstaanbare verlangen naar friet met frikandellen , doe dan eens lekker gek, bak er een paar extra en maak deze salade. De kinderen zullen je dankbaar zijn. Je raadt het al natuurlijk. Je hebt wat van die bruine vleesstaven nodig. Beetje mayo, beetje curry (of ketcup voor de liefhebbers) en natuurlijk dat lekkere sjalotje. Je bakt de frikandellen eerst effe goed om ze daarna weer af te laten koelen, weet je, lekker simpel. Daarna snijd je de koude frikandellen fijn en meng je ze met de mayo, curry en de sjalot. De sjalot moet je natuurlijk ook heel fijn hebben gesneden, maar we hopen eigenlijk dat je dat wel snapte. Je husselt dit allemaal goed door elkaar heen en tada, je hebt een frikandel speciaal salade.
Nu hebben wij ook nog een paar serveertips, gewoon omdat wij de moeilijkste niet zijn. Je kan het hele mengsel lekker op een stukje stokbrood eten. Een toastje is natuurlijk ook een hele goeie optie. Mocht je nou het broodje frikandel speciaal gevoel willen ervaren, is het ook erg lekker tussen een zacht wit bolletje. Je kan er alle kanten mee op en je bent hoogstwaarschijnlijk het gespreksonderwerp van de barbecue.