Dit zijn tien gezellige plekken in Amsterdam om het EK te kijken

jun 21 , 15:57 Entertainment
schermafbeelding 2024 06 21 om 140834
Net als de zomer, staat het Europees kampioenschap voetbal ook weer voor de deur. Een heerlijk vooruitzicht en je maakt het alleen maar beter met de juiste planning. Niet thuis op de bank of bij vrienden de wedstrijd kijken, maar liever een groot scherm, terras of gezellige bar – in Amsterdam is de keuze reuze en vind je vast een geschikte plek om het Nederlands Elftal aan te moedigen.
Met de wedstijd tegen polen achter de rug, hebben we er in ieder geval nog twee te gaan. Vrijdag 21 juni om 21.00 uur tegen Frankrijk en dinsdag 25 juni om 18.00 uur tegen Oostenrijk. Wij zetten speciaal voor jou de leukste plekken en cafés op een rijtje zodat het scherm, het bier en de bitterballen in ieder geval goed zijn. Disclaimer, op de wedstrijd hebben we geen invloed, gezellig maak je het zelf en dit zijn niet alle locaties in Amsterdam. 

EK kijken

Bar Kantoor
Oranje wordt hier omringd door groen in het Westerpark. Met een megascherm en de mogelijkheid om biertafels met bitterballen en pitchers te reserveren, zit je hier goed.
Locatie: Haarlemmerweg 8
Cafe Tapmarin
De naam zegt het al: hier tap je je plezier rechtstreeks in je glas. Loop naar de bar, plant jezelf neer en zeg: 'Ja hoor, tap maar in!' Gezelligheid verzekerd.
Locatie: Van Woustraat 130
Café ’t Papeneiland
Amsterdamser dan dit wordt het niet. Overdag koffie met appelgebak, 's avonds EK-voetbal. Bemachtig een plekje bovenin voor het beste zicht en een authentieke ervaring.
Locatie: Prinsengracht 2, Amsterdam
Café Kiebêrt
Bij Kiebêrt weten ze wat gezelligheid is, en voetbal hoort daar zeker bij. Grote schermen, goed geluid, en voldoende bier en bitterballen voor een topavond.
Locatie: Marathonweg 2
Café Thijssen
Café Thijssen, de plek waar je na die EK-winst zo de Brouwersgracht in duikt. Een bruin café in de Jordaan dat niet anders kan dan álle EK-wedstrijden uitzenden.
Locatie: Brouwersgracht 107
Kopstootbar
Bij verlies bestel je hier gewoon een kopstootje. Met een paar glaasjes achter de kiezen dempen we teleurstelling en wordt het vanzelf een gezellige avond.
Locatie: Marnixstraat 429
Panache
Bij Panache geniet je van het EK met een bittergarnituur én misschien zelfs oesters. Het perfecte excuus om op de Ten Katestraat neer te strijken.
Locatie: Ten Katestraat 117
Skate Café
Biertje op de baan? Check! Hier rol je zo naar de bar en aan het eind van de avond naar buiten. Je kijkt hier naar het Nederlands elftal onder het genot van een betaalbaar biertje.
Locatie: Gedempt Hamerkanaal 42
Vondeltuin
De Vondeltuin, een groot terras met een even groot scherm voor het EK. Deze gemoedelijke plek wordt omgetoverd tot een oranje walhalla. Wees op tijd!
Locatie: Vondelpark 7, Amsterdam
Westerunie
Altijd gezelligheid op het Westergas-terrein, en tijdens het EK 2024 is dat niet anders. Groot scherm, binnen en buiten kijken, en je kunt een plekje reserveren.
Locatie: Klönneplein 4-6
Delen met
Ook interessant