5 redenen waarom jij naar Oranje moet tijdens het EK Voetbal in Duitsland

jun 21 , 10:00 Entertainment
schermafbeelding 2024 06 20 om 183716
Het EK Voetbal is in volle gang. Afgelopen weekend zaten wij op uitnodiging van Booking.com op de tribune bij Polen – Nederland en dat leverde een onvergetelijk weekend op. Wij geven je 5 redenen waarom jij hier bij moet zijn.
In Hamburg was een grote Oranje take-over aan de gang. Naar verluidt waren er meer dan 50.000 Oranje-fans naar de Duitse havenstad afgereisd om er een waanzinnig voetbalfeest van te maken. Wij vertellen je waarom een bezoekje aan een speelstad van Oranje een bezoekje waard is. Check vooral ons Instagram Story verslag van onze trip nog effe.

1. Geen gezeik

Dit is een voetbalwedstrijd bezoeken zoals een voetbalwedstrijd bezoeken ooit bedoeld is. Bij een wedstrijd in het clubvoetbal vliegen de ziektes je om de oren uit de kelen van schuimbekkende ‘fans’. Bij een wedstrijd van Oranje heerst een grote positieve feel good vibe. Nul agressie en alleen maar lachen, zingen en drinken met elkaar én de tegenstander. Zoals het hoort.

2. Topsfeer

Dat Oranje-fans internationaal te boek staan als een van de beste fans ter wereld, dat is ook dit EK alweer gebleken. Van de mars tot het gehos, wat een beelden hebben we al voorbij zien komen. ‘Van links… naar rechts…’

3. Lekker dichtbij

Duitsland is natuurlijk om de hoek. Je stapt de auto of trein en bent in een paar uurtjes zo naar het epicentrum van het Europese voetbal. Met een beetje mazzel is de achtste finale in Düsseldorf. Bij zijn is meemaken.

4. Ook leuk zonder kaartje

Natuurlijk wil je het liefst een wedstrijd van Oranje in het stadion zien, maar dan ben je wel een paar honderd euro lichter. Nog veel meer Nederlanders gaan gewoon naar de speelstad van dienst voor het feestje. Ook zonder kaartje is het absoluut de moeite waard.

5. Feest

Want holy moly, wat een feest wordt er gebouwd. Een wedstrijd van Oranje op het EK is een gezellige mix van carnaval, après-ski en Koningsdag. Van een team vol Ruud Gullits tot leeuwenkostuums, je komt het allemaal tegen. Voor de wedstrijd, tijdens de wedstrijd, na de wedstrijd; een groot feest.
Wil jij naar het EK in Duitsland? Check booking.com voor je reis en verblijf.
Delen met
Ook interessant