Dit waren de ongelofelijke Oranje-hoogtepunten van het afgelopen weekend

jun 17 , 10:58 Entertainment
666ff4dcf3647
Wat een heerlijke Oranjezomer is het zeg! We zijn fantastisch van start gegaan met een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Polen. Het Oranjelegioen knokte zich knap terug en dat onder luid toeziend oog van de Oranjefans. Wij nemen je mee in een aantal hoogtepunten van deze wedstrijd.
Vooraf aan de wedstrijd werd er genoeg gezegd en geschreven over het Nederlands Elftal. De zweetband van Memphis Depay, de ideale opstelling, flashbacks naar het vorige EK in Duitsland ‘88 toen we kampioen werden en ga zo maar door. Na een goede voorbereiding moesten de Oranjeleeuwen brullen!

Polen – Nederland

Hoewel Oranje goed in de wedstrijd zat, kwam het al snel op achterstand via een corner aan de kant van Polen. Een domper, want hier hadden we nou niet op gerekend. Gelukkig was daar Cody Gakpo, die van een afstand raak schoot na een halfuur, 1-1! Oranje bleef knokken en op zoek naar die tweede goal. Iedereen voelde dat het nog wel ging gebeuren, alleen in de 80ste minuut was de stand nog steeds gelijk. Mensen begonnen al een beetje te vrezen voor een gelijkspel.
Toen stond de supersub Wout Weghorst op. Hij stond nog maar twee minuten in het veld en wist geweldig raak te schieten. Ons Oranjehart stroomde over van geluk. Superwout wist het weer voor elkaar te krijgen.
Tien minuten later klonk dan het eindsignaal. Wout Weghorst was de held van Nederland. Hij werd dan ook luid toegezongen door de Oranjesupporters in het stadion van Hamburg!

Oranjefans

Waar het Nederlands Elftal is, zijn de hartstochtelijke fans van Oranje. Hamburg werd overspoeld met oranje. Vooraf aan de wedstrijd zat de sfeer er al heerlijk in!
Niet alleen in het stadion was de sfeer geweldig, ook de geblesseerde Oranjespelers waren klaar voor de wedstrijd. Middenvelder Marten de Roon zong samen met zijn kinderen het Nederlands Elftal toe.
Onder luid applaus van de Oranjesupporters werd het Nederlands Elftal bedankt voor de wedstrijd. Op naar de volgende overwinning!
De volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal vindt vrijdag 21:00 uur plaats in Leipzig. Oranje speelt dan de tweede poulewedstrijd tegen de toppers van Frankrijk. Dat wordt genieten!