Zoveel kans maakt Nederland om het EK in Duitsland te winnen

jun 15 , 19:58 Entertainment
6669ae0abde6d
Het Europees Kampioenschap is inmiddels van start gegaan. We kijken met z’n allen vol goede moed naar Nederland. Hoe gaan ze presteren en hoe ver zullen we komen in het toernooi? Volgens de kansberekeningen heeft Nederland helaas maar weinig kans om die felbegeerde beker mee naar huis te nemen.
Wij weten zelf ook wel dat Nederland niet de topfavoriet is om het Europees Kampioenschap te winnen. Volgens sites, die berekenen hoe groot de kans wie het EK wint, moet je je geld zetten op een aantal andere landen om kans te maken.

Meeste kans

Op wie je je geld moet zetten is, volgens de site Opta, Engeland. Volgens hen heeft dat land maar liefst 19,9% kans om het EK binnen te slepen. Daarna is Frankrijk de favoriet met 19,1%. De andere landen die volgen zijn Duitsland met 12,4%, Spanje met 9,6%, Portugal met 9,2%, Nederland met 5,1% en Italië met 5%.
De deadline van je eigen EK-poultje met vrienden, familie of collega’s is al geweest, maar als je Engeland hebt gekozen als uiteindelijke winnaar heb je dus het meeste kans om dat poultje te winnen. Natuurlijk moeten dan de andere uitslagen een beetje meezitten.

Oranje

Hoewel we maar 5,1% kans maken, hebben wij goede hoop op het Nederlands Elftal. Met de eerste wedstrijd tegen Polen in zicht, krijgen wij alleen maar meer last van die Oranjekoorts. Volgens de kansberekenaars hebben we 76,2% kans om sowieso de groepsfase door te komen. Vanaf dan wordt de kans dat we de volgende ronde in komen steeds gehalveerd.
Wij zijn maar al te benieuwd wie de uiteindelijke winnaar wordt, maar we hebben goede hoop op het Nederlands elftal. Straten en grachten die oranje kleuren, feestende mensen en kroegen vol met voetballiefhebbers die aandachtig kijken naar voetbal. Hopelijk wordt het een EK om nooit te vergeten.
Delen met
Ook interessant