Deze 5 boeken zijn perfect om op je strandbedje te lezen deze zomer

jul 04 , 19:58 Entertainment
66869d7230745
Voor de meesten gaat de zomervakantie bijna van start. De een gaat vertoeven op een strandbedje in een of ander tropisch oord. De ander blijft lekker thuis en hoopt op een beetje prima weer. Vakantie houden draait om tot rust komen. En hoe doe je dat nou beter dan met je benen omhoog terwijl je een goed boek leest? Daarom zetten wij de vijf boeken op een rij die je moét lezen deze zomer.
Een boek lezen, het is zoiets waarvan je al heel lang zegt dat je het moet doen, maar het er nooit van komt. Dan komt er weer een schreeuwend kind tussendoor of moet je ineens je schoonmoeder ophalen, het komt er gewoon niet van. Deze zomer is het tijd om jezelf op één te zetten. Jezelf neer te leggen op een strandbedje en een goed boek open te slaan. Welke je dan moet lezen? Dat vertellen wij je!

Het jaar van de Sprinkhaan – Terry Hayes 

Dit is een van die thrillers die je ooit gelezen moet hebben en wij denken dat deze zomer daar een perfect moment voor is.
In het boek lees je hoe Kane als spion voor de CIA reist naar een punt waar Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen. Dit is een plek waar regels niet gelden en geweld het enige middel is om te overleven. Kane komt daar eigenlijk om een man met cruciale informatie te evacueren. Dit plan wordt tegengestribbeld wanneer hij een vijand ontmoet. De grote vijand van de wereld kun je eigenlijk beter zeggen. Waar je hem dan aan herkent? Je raadt het al, een tatoeage van een sprinkhaan.

De Camino – Anya Niewierra 

Deze thriller krijgt op Hebban uit bijna 10.000 beoordelingen een score van 4,23 sterren. Dat is echt mega hoog. Kan maar één ding betekenen, toch? Heeft overigens ook in 2022 de Hebban Thrillerprijs gewonnen en in 2023 de NS Publieksprijs.
Dit boek gaat over Emil, Lottes man, die precies een jaar geleden zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Ondanks dat Emil een heftige jeugd heeft gehad als vluchteling uit Bosnië, gelooft Lotte niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Hij is een geweldige vader, dol op zijn vrouw en enorm bezig met zijn werk. Lotte ziet maar één oplossing: precies dezelfde route gaan lopen om erachter te komen wat er is gebeurd. Dan begint het pas echt, want Lotte komt erachter dat Emil niet is wie hij zegt en komt ze achter een gruwelijk geheim uit het verleden.

Ik beloof je dat ik honderd word – Royce de Vries & Peter R. de Vries

Een goede thriller is natuurlijk vet om te lezen, maar vergeet de biografieën ook niet. Vooral zo’n emotionele, krachtige en bijzondere van Royce en Peter niet.
In deze biografie lees je over het leven van Peter R. de Vries. Hij hield in het laatste half jaar van zijn leven een logboek bij. Dit was vanaf de betrokkenheid bij de kroongetuige in het Marengo-proces tot de afgrijselijke aanslag op 6 juli 2021 waarbij hij om het leven kwam. Hij beschrijft zijn rol als vertrouwensman van Nabil B., de uitdagingen met het Openbaar Ministerie en zijn familiebanden. Dit boek gaat echt over vader en zoon én de redenen waarom je moet strijden voor je leven.

De gelukkigste man ter wereld – Eddie Jaku

De gelukkigste man ter wereld is een enorm gewaardeerd boek. Het gaat over het waargebeurde verhaal van Eddie Jaku, die geboren werd als Joodse jongen in het Duitse Leipzig. Hij werd niet geboren als Eddie, maar Als Abraham Jakubowicz. Onder een schuilnaam studeerde hij in een andere stad, ver van zijn familie. Op een dag wilde hij als verrassing terugkomen naar zijn familie, maar toen werd hij aangevallen door nazi’s. Hij heeft afschuwelijke dingen meegemaakt in Buchenwald, Auschwitz en in een dodenmars. Dankzij zijn laatst overgebleven vriend wist hij de moed te verzamelen om door te blijven gaan. Hij brengt met dit boek een hulde aan alle slachtoffers door zijn verhaal te delen. Hij belooft aan zichzelf dat hij elke dag een glimlach opzet en noemt zichzelf nu de gelukkigste man ter wereld. Een van de beste boeken voor deze zomer dus!

Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt – Haemin Sunim

Op het eerste oog is dit boek een beetje apart en toch krijgt het 4,5 sterren uit 558 reviews. Het is een Koreaanse bestseller over spirituele wijsheid van rust vinden in een veel te drukke wereld. Dit word je in dit boek geleerd door een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment. Dus mannen, over rusten in je vakantie gesproken, zo leer je het pas echt!
De reacties van de pers zijn dan ook lovend. Zo schrijft Elle.com: ‘Dit handboek voor mindfulness en kalmte, een bestseller in Korea, staat vol wijze adviezen over reflectie en hoe het rustiger aan te doen in het leven.’ Real Simple is ook om: ‘Oude boeddhistische filosofie voor de moderne tijd. Diepgaande maar begrijpelijke wijsheden over omgaan met de dagelijkse sleur – en over in het oog houden wat er nu echt toe doet. Leg dit boek op je nachtkastje om je hoofd leeg te maken voor het slapengaan.’ En nou zijn wij natuurlijk mega benieuwd of jij ook helemaal tot rust bent gekomen na het lezen van dit boek.
Delen met
Ook interessant