Onze liefde voor pizza is natuurlijk enorm, alleen het wachten tot dat ding uit de oven ready is om te eten, is verschrikkelijk. Het is namelijk zo dat , zodra we hem in de oven schuiven, we onze tanden er eigenlijk al meteen in willen zetten. Was er maar een manier om de pizza op een snellere manier te kunnen klaar maken. Vooral als we terugkomen van stappen, of thuis zitten met een flinke kater, willen we niks anders dan zo snel mogelijk een vette hap naar binnen werken. Het gaat vreemd klinken, maar er is hier toch echt een oplossing voor: een pizza in een mok.
Ja, wij hebben er ook zo onze twijfels over. Toch zorgt dit nieuwe recept ervoor dat jij je oh zo geliefde pizza in slechts drie minuten naar binnen kan schuiven. Het fijne is ook nog een dat je hoogstwaarschijnlijk alle ingrediënten al thuis hebt. Sorry, maar dit is toch top?
De meeste weten wel wat je nodig om een goede pizza klaar te maken. Tomatensaus, kaas, pepperoni en, voor de liefhebbers, nog groentes. Toch is het voor deze pizza wel even iets anders. De snack is in eerst instantie al een stuk kleiner dan de normale pizza die we kennen. Ook moet je zelf effe snel het deeg bereiden, maar dat gaat de pret echt niet drukken.
Voor een goede mok pizza heb je het volgende nodig:
Even de keukenkastjes overhoop halen en uitproberen dit recept!
De pizza in mok is perfect als tussendoortje of als lunch. Vooral omdat je hem zo snel klaar hebt. Je moet even zorgen dat je het meel, baking soda, zout en de olijfolie goed door elkaar hebt gemixt als je de mok in de magnetron doet. Daarna voeg je effe snel melk toe en geniet je de tomatensaus over het mengsel heen. Lees goed: genieten, niet roeren dus. Hierop doe je dan jouw topping naar keuze. Duw dat ding in de magnetron voor een minuut en twintig seconde op 1200W. Huppa, klaar is je pizza.