De gecrashte Lamborghini Countach van de Wolf of Wall Street gaat onder de hamer

nov 01 2023, 11:14 Entertainment
foto 01 11 2023 om 1046
De gecrashte Lamborghini Countach uit The Wolf of Wall Street, met de iconische filmscene waarin Jordan Belfort (gespeeld door Leonardo DiCaprio) zijn gewaardeerde Countach meeneemt en crasht, gaat onder de hamer. Die desbetreffende auto is nu op de markt voor iemand met diepe zakken een voorliefde voor filmmemorabilia.
Je zou dus de trotse eigenaar kunnen worden van een stukkie filmgeschiedenis, een auto die in schande te onder ging toen hij zijn dramatische ondergang ontmoette in de film van Martin Scorsese uit 2013. De scène waarin Jordan met de Countach tegen een rij geparkeerde auto’s botst, werd meteen een klassieker en een symbool van Belforts roekeloze en extravagante levensstijl.

Legendary

Tot de dag van vandaag kunnen we nog steeds niet geloven dat Martin Scorsese een echte Countach uit 1989 (25th Aniversary Edition) heeft laten crashen voor de kaskraker. Nu wordt diezelfde auto uit het losbandige verhaal, met in de hoofdrollen Leo DiCaprio en Margot Robbie geveild. Gepresenteerd in zijn verfrommelde ‘zoals gefilmd’ staat, die zeker toch wel een pijnlijk huivering zal veroorzaken bij hardcore Lambo-fans. Hij heeft compleet beschadigde butterfly doors en die oogverblindende strakke Bianco Polo over Bianco-afwerking. Het is wel degelijk een bewijs dat grote regisseurs als Scorsese alles zullen doen om memorabele momenten op het witte doek te creëren.

Heerlijke bolide

De Lamborghini Countach, geproduceerd van 1974 tot 1990, is op zichzelf al een autolegende. Zijn scherpe hoeken, butterfly doors en krachtige V12-motor maakten het voor velen tot een droomauto. Maar degene uit The Wolf of Wall Street is extra bijzonder dankzij zijn Hollywood-afstamming.

Prijskaartje

Nu vraag je je natuurlijk af, hoeveel kost dit stukje filmgeschiedenis? Nou, veilinghuis Bonhams heeft aangegeven dat de prijs voor de witte parel tussen de 1.5 miljoen en 2 miljoen dollar ligt. De verkoop zal plaatsvinden op On The Grid: The Abu Dhabi Auction op 25 november, wat interessant genoeg de avond is vóór de seizoensafsluiting van de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi. Je hebt dus waarschijnlijk de financiële macht van Jordan Belfort zelf nodig om het te kunnen betalen.
Als we het over The Wolf of Wall Street hebben, is het altijd een goed excuus om nog een paar foto’s uit te lichten van de vrouw die onlosmakelijk verbonden is aan de film, Margot Robbie!
Delen met
Ook interessant