De Efteling wordt volgend jaar een prinses rijker

jun 24 , 16:55 Entertainment
prinses op de erwt
Alle dames die de Efteling rijk is, heb je misschien al wel gezien, maar vanaf het voorjaar van 2025 komt er een nieuwe reden om het park te bezoeken bij. Een nieuwe prinses maakt haar debuut in het sprookjesbos. We hebben het over De Prinses op de Erwt, het bekende sprookje van Hans Christian Andersen. De prinses krijgt volgend jaar een plekje aan de rand van het bos.
Maandag kondigde De Efteling aan dat de werkzaamheden dit najaar al van start gaan. In het sprookje gaat het om een prins die op zoek is naar een echte prinses. Een mysterieuze prinses klopt op een regenachtige avond aan bij het paleis en moet bewijzen dat ze echt blauw bloed heeft.

De Efteling

Voor de nostalgische bezoekers: tussen 1963 en 2017 was de erwt uit het sprookje al te zien in het Sprookjesmuseum en het Efteling Museum, maar nu krijgt het verhaal een veel groter podium. De prinses op de erwt wordt het 31e sprookje in het Sprookjesbos. De laatste keer dat er een nieuw sprookje werd toegevoegd, was in 2019 met De zes zwanen. Tijd voor wat nieuws dus, een dame is natuurlijk meer dan welkom. De nieuwe attractie komt tussen de Trollenkoning en de put van Vrouw Holle te liggen. Er wordt een koninklijk prieeltje gebouwd, geïnspireerd op een schets van Anton Pieck – zo sluit alles mooi op elkaar aan.

De princes op de erwt

Het verhaal? Heel simpel: een prins zoekt een echte prinses om mee te trouwen. Op een stormachtige avond komt een doorweekte prinses bij het paleis aan. De koningin neemt haar mee naar binnen en besluit een erwt onder twintig matrassen en twintig donzen dekens te verstoppen. Alleen een echte prinses zou zo’n klein ding voelen en niet kunnen slapen. Je raadt het al: ze slaagt met vlag en wimpel. In het voorjaar van 2025 kun je dit klassieke sprookje in volle glorie bewonderen in de Efteling.
Delen met
Ook interessant