Britse kostschool blaast nieuw leven in de meest iconische telefoon ooit gemaakt

jul 10 , 18:55 Entertainment
depositphotos 416398638 s
Leerlingen van een peperdure Britse kostschool moeten hun smartphone inruilen voor ‘Nokia-baksteen’. Stel je dan eens voor: je betaalt een jaarsalaris voor een enkele jaargang aan een peperdure Britse kostschool, je kind komt thuis met... een Nokia 3310. Ja, dat lees je goed. De nieuwe leerlingen van het exclusieve en prijzige Eton moeten eraan geloven: weg met de smartphones, hallo ouderwetse Nokia-bakstenen.
Vanaf september dit jaar is het gedaan met eindeloos scrollen en swipen voor de jonge heren van Eton. De school, waar menig beroemd Brits gezicht z'n jeugd heeft doorgebracht, introduceert een nieuwe regel. De nieuwe lichting van 13- en 14-jarige leerlingen krijgt een vintage Nokia die enkel kan bellen en sms'en.

Back to basic

De Britse media smullen ervan en berichten volop over deze 'terug naar de basis'-benadering van Eton. De maatregel komt voort uit bezorgdheid over het effect van smartphonegebruik op het gedrag en de mentale gezondheid van jongeren. Geen eindeloze TikTok-marathons of Instagram-escapades meer, maar gewoon ouderwets bellen en sms'en.
Een woordvoerder van de school vertelde het Britse Metro: "Vanaf september krijgen nieuwe leerlingen een 'baksteen'-telefoon voor gebruik buiten schooltijden, evenals een iPad om hun studie te ondersteunen." Dus ja, ze mogen nog steeds digitale ondersteuning krijgen, maar laten we eerlijk zijn, een iPad is niet zo cool als een smartphone. Sorry kids, geen Snapchat meer tijdens de lessen. Tot nu toe moesten leerlingen in de eerste drie jaar al hun elektronica, zoals smartphones en tablets, elke avond inleveren. Deze regel is nu gewoon een tandje strenger geworden.

Eton

Eton, voluit King's College of Our Lady of Eton besides Wyndsor (probeer dat eens snel uit te spreken), is de school waar veel bekende Britten hun jeugd hebben doorgebracht. Ex-premiers Boris Johnson en David Cameron, evenals de koninklijke broers prins William en Harry, hebben hier rondgelopen. Voor een schamele 50.000 pond (ongeveer 65.000 euro) per jaar mag je kind hier de elite-lucht opsnuiven. Eton telt ongeveer 1300 leerlingen tussen de 13 en 18 jaar. Je zou bijna denken dat ze het geld gebruiken om een gigantische voorraad Nokia’s aan te leggen.

Nederland

Voor de Nederlandse scholieren geldt sinds 1 januari van dit jaar dat smartphones niet meer welkom zijn in de klas. Hoe de middelbare scholen dit regelen, mogen ze zelf weten. Misschien zien we binnenkort ook hier een terugkeer van de iconische baksteen. Wie weet, misschien wordt de Nokia wel weer hip.
Delen met
Ook interessant