Breitling dropt een schitterende nieuwe Avenger collectie

nov 02 2023, 18:58 Entertainment
17 breitling avenger automatic gmt 44 cmyk
Breitling is terug van weggeweest, althans eigenlijk zijn ze nooit weg geweest, ze zijn er gewoon weer. Het Zwitserse horlogemerk staat bekend om de Avenger-serie en die is toentertijd speciaal gemaakt voor gevechtspiloten. Bestendig tegen de zwaarste omstandigheden in de cockpits, telkens weer. Maar je hoeft zeker geen F-35 Lightning II te vliegen of Tom Cruise te heten om het robuuste ontwerp, de uitzonderlijke veerkracht en de next level functionaliteit te kunnen waarderen.
Hét pilotenhorloge dat alle vormen van druk aan kan, een tijdloos collectors item waar we nog jaren zoet mee zijn.

Breitling

Breitling heeft al heel lang connecties met de luchtvaart, die dateert terug naar de '30. Willy Breitling, de derde generatie oprichter heeft toen de luchtvaartafdeling genaamd 'HUIT Aviation' opgericht. Deze afdeling was speciaal toegewijd aan het vervaardigen van precisie-instrumenten voor de luchtvaart en pilotenhorloges. De expertise die werd opgedaan in de toen snel opkomende militaire luchtvaart werd later overgedragen naar de commerciële luchtvaart, wat resulteerde in iconische horloges zoals de Navitimer, de AVI Co-Pilot, de Aerospace, de Emergency en de Avenger. Geen ander horlogemerk heeft zo'n sterke en blijvende connectie met de luchtvaart en blijft presteren.

De nieuwe Avenger

Het zwaargewicht uit 1884 heeft dus al flink wat succes geboekt met de klassieke Avenger. Na 20 jaar is het tijd voor een update. De nieuwe collectie bestaat uit drie verschillende formaten: een 44 mm-chronograaf, een 44 mm-Automatic GMT en een 42 mm-Automatic. Voor de wijzerplaten kan je kiezen uit zwart, Navy blue, Army green en Desert (die kennen jullie wel van Call Of Duty). De nieuwe Avenger is verkrijgbaar met een militaire leren band of een RVS bandje, de klassieke. De Zwitserse kwaliteit waarborgt de waterdichtheid tot 300 meter, kan je een poging wagen om de diepste 'freedive' ooit te doen. Record staat op 214 meter.

Saffierglas

De motor achter de nieuwe Avenger is het 'Breitling-manufacture-caliber-01', hij levert een vermogen van zo'n 70 uur op en maakt hem ook nog eens een COSC-gecertificeerde chronometer. Wat je daar nou echt aan hebt weten we ook niet, maar wel gaaf dat je die tandwieltjes in de doorzichtige achterkant kan zien. Die ook nog eens van glas van saffier is.
01 new breitling avenger collection cmyk scaled

Avenger Night Mission

Voor degenen die denken dat de' normale' Avenger niet genoeg is, heeft Breitling de 'Night Mission-chronograaf'. Een kneiterdik horloge met een kast en kroon die volledig gemaakt zijn van kras resistent keramiek. De achterkant, kroon, knopjes en sluiting zijn gemaakt van sexy titanium. De cijfers op de wijzerplaat zijn extra goed te lezen door de veerkrachtige koolstofvezel zwarte wijzerplaat. Begint er al een lampje te branden? Koolstofvezels, titanium en staal zijn ongeveer de 3 bouwstenen voor een vliegtuig. Als je ze in een 'crafting table' zou gooien, komt er in Minecraft zo een F16 uit. De Avenger is gemaakt om licht en robuust te zijn, net zoals de vliegtuigen waarin ze worden gedragen.
De prijzen verschillen van €4.400 tot €8.900, meer info op de site van Breitling .
Delen met
Ook interessant