Nooit meer een boete voor rijden onder invloed door auto-brouwerijsyndroom

23 apr 2024, 12:28 Entertainment
depositphotos 437742368 s

Rijden onder invloed is naar onze mening nooit een goed idee. Het brengt alleen maar ellende met zich mee, en als we ons rijbewijs kwijtraken, kunnen we niet meer genieten van die geweldige trips waar we jullie altijd over vertellen. Maar rijden onder invloed en ermee wegkomen, dat klinkt als een verhaal uit een piratenfilm. Hiervoor heb je blijkbaar het auto-brouwerijsyndroom nodig.

Toch was dit de realiteit voor een 40-jarige man uit het altijd mooie België. Als we bij onze zuiderburen de weg betreden, hebben we altijd het idee dat we onder invloed zijn. Maar voor deze man is het een ander verhaal, want hij beweert dat hij er niets aan kan doen.

Auto-brouwerijsyndroom

Het eerste en meest voor de hand liggende verweer dat je kunt geven wanneer je een te hoog promillage hebt bij een blaastest, is natuurlijk de ontkenning. Iedereen trekt deze kaart natuurlijk als eerste, maar het feit blijft dat er te veel alcohol in je adem is gevonden, waardoor je je rijbewijs kunt kwijtraken. Maar voor die ene Belgische man is het anders. Hij lijdt aan een auto-brouwerijsyndroom, waardoor zijn lichaam zelf suiker omzet in alcohol. De man werd in 2019 voor het eerst aangehouden met een te hoog promillage, maar beweerde meteen dat hij niet had gedronken. In 2022 werd hij nog twee keer aangehouden en opnieuw gaf hij hetzelfde verweer. Toen hebben twee artsen vastgesteld dat hij dus lijdt aan het auto-brouwerijsyndroom.

Uitspraak

De aanhoudingen en boetes die hij kreeg werden hierna ongeldig verklaard. Hij hoefde niets te betalen en mocht zelfs zijn rijbewijs houden. Hierna heeft de rechter besloten dat als hij nog één keer onder invloed wordt aangehouden, hij zijn rijbewijs wel moet inleveren, zelfs als hij er niets aan kan doen. Dit betekent dat hij een strikt dieet moet volgen dat zijn lichaam niet meer kan omzetten in alcohol. Ben je de laatste tijd dus het haasje geweest omdat je met alcohol op hebt gereden? Controleer dan even of je niet toevallig eigenaar bent van het auto-brouwerijsyndroom!

Delen met
Ook interessant