De architect van de Erasmusbrug komt met een nieuw plan voor Rotterdam centrum

apr 09 2020, 17:00 Entertainment
schermafbeelding 2020 04 09 om 114311
Rotterdam, bereid jezelf voor op de bouw van een nieuwe, mooie wolkenkrabber. Ben van Berkel die de prachtige Erasmusbrug heeft ontworpen, is bezig met een nieuw magnifiek plan. Zo is hij klaar met een ontwerp voor een flatgebouw van rond de 230 meter. Voor zover is het nog een plan, maar je weet hoe het gaat.

Ben van Berkel

Ben van Berkel is lekker bezig. Het is tenslotte niet niks om een van Nederland zijn bekendste brug te bouwen. De brug is een van de paradepaardjes geworden van 010. Iets waar je trots op mag zijn. gebouw">Het gebouw van 230 meter moet in het Rotterdam Central District komen aan de Delfstestraat. Als je je ogen opendoet dan zie je meerdere mooie gebouwen in dat district staan. En dat ziet er best vet uit. Een nieuwe parel tussen deze lange stokken zien wij daarom wel zitten. Ontwikkelaar Urban Minds wil in de toren zo’n 750 woningen plaatsen. En als het ze lukt om een nabijgelegen kavel te bemachtigen, dan kunnen ze de woningen uitbreiden naar 1100. In een klap is de woningnood ook opgelost.

Ontwerp Rotterdam

Het is niet zeker of deze rakker echt in het centrum van Rotterdam komt. Dat hangt allemaal af van het bestemmingsplan van de Gemeente Rotterdam. Binnenkort komt wethoudertje Bas Kurvers met zijn plan voor de toekomst van de stad. Dan zullen we zien of het gebouw ook echt gebouwd mag worden in Roffa.
Delen met
Ook interessant