5 tips om je haarlemmerbruine kleurtje te behouden

jun 29 , 19:58 Entertainment
depositphotos 9757984 s
Ja mannen, we hebben jullie wel door! De afgelopen week was de Haarlemmerbruin niet voor niks in de aanbieding bij de Etos. We zeggen niet dat het goed is, maar velen zullen er weer flink veel gebruik van hebben gemaakt. Nu is het niet zo’n lekker weer meer, maar hoe hou je dan toch die zomers gebruinde huid? Wij geven je vijf tips!
Kijk, dat het nu geen 29 graden met zon meer is, betekent het niet dat we weer sneeuwwitje willen worden. Gelukkig zijn wij daar om jullie te redden, want er zijn zeker wel factoren die meehelpen in het behouden van je lekkere vakantiekleurtje.

Vakantie mee naar huis

Als je net terugkomt van vakantie of het Nederlandse weer een bipolaire uitspatting heeft gehad, dan willen we ons lekkere kleurtje gewoon behouden. En zo gaan we dat doen:
Scrubben: Misschien is het nu al te laat, maar dan weet je ’t voor de volgende keer. Voordat je gaat zonnen is heet heel belangrijk om je lichaam ‘lekker’ te scrubben. Je haalt de dode huidcellen namelijk weg en dat zorgt ervoor dat de kleur dieper doordringt in je huid. Voor erna hebben we ook nog een tip, want met een goede scrubcrème scrub je je bruine kleur niet weg, maar alleen die huidcellen. Inslaan dus!
Hydrateren die huid: Water, water en nog eens water. Wanneer je huid goed gehydrateerd is, vervaagt je kleur minder snel. Dagelijk een goede vochtbrengende crème smeren helpt hier ook bij.
Lauw douchen: Win-win voor jou én het milieu. Want als je langer bruin wilt blijven, dan is het dus echt klaar met het warm en lang douchen of badderen. Heet water droogt je huid namelijk sneller uit en je kleur vervaagt hierdoor sneller. Gewoon een paar minuten met lauw water douchen, is ook nog eens verkoelend.
Groentes en fruit eten: Nee, we zijn niet je moeder die zegt dat je meer vitamines moet eten, maar jij wilde weten hoe je je kleurtje langer zou behouden. Eet veel voedsel waar antioxidanten en vitamines C en E inzitten, zoals: wortels, tomaten en spinazie.
After-sun: Dit is je grootste vriend als het gaat om zonnen. After-sun helpt je huid om te herstellen van die uren aan zonnestralen en hydrateert je huid. Zoals we net al konden lezen is dat goed voor het behouden van je kleurtje.
Delen met
Ook interessant