5 fantastische Italiaanse vakantiebestemmingen die je moet bezoeken

jun 23 , 19:58 Entertainment
66757871c72f7
De zomer is van start gegaan. Dat betekent ook dat de zomervakantie om de hoek komt kijken. Eén van de landen dat altijd een favorietje is bij ons, is Italië. Maar waar in Italië moet je dan zijn? Wij hebben een aantal heerlijk vakantiebestemmingen op een rijtje gezet voor jou.
Het land van de pizza, cappuccino en prachtige authentieke steden. In Italië heb je het allemaal. Er zijn zoveel leuke locaties te vinden, wij hebben er even vijf voor je uitgelicht.

Venetië

In het noordoosten van Italië vind je de stad Venetië. Deze waterstad kennen we allemaal wel. Deze stad moet eigenlijk wel op je bucketlist staan. Lekker met een bootje door de kanalen van de stad varen, naar de leukste eettentjes gaan of de echte Italiaanse cultuur ontdekken zijn zomaar een aantal dingen die je daar kunt doen.

Rome

Zeg je Italiaanse geschiedenis, dan zeg je Rome. Deze historische stad kent veel prachtige plekken. Bijvoorbeeld het Colosseum of de Trevifontein. Ook kan je de kleinste stad van de wereld, Vaticaanstad, een bezoekje. Zo bezoek je eigenlijk twee landen in een. Deze moet zeker op je verlanglijstje staan!

Sicilië

We gaan even helemaal naar het zuiden van Italië, of beter gezegd naar een eiland van Italië. In Sicilië kan je echt helemaal tot rust komen om even van de zon te genieten. Dit eiland staat bekend om zijn rijke geschiedenis. Heb je even geen zin om alle bezienswaardigheden te ontdekken? In Sicilië kan je ook heerlijk op het strand liggen met een cocktail in je hand.

Milaan

Milaan is dé stad als het gaat om mode. Als je samen met je vrouw of vriendin gaat, dan moet je zeker hierheen voor de leukste kledingwinkels. Wat jij dan kan doen? Milaan staat ook bekend om twee van de bekendste voetbalclubs ter wereld: AC Milan en Inter Milan. Het bijwonen van een wedstrijd van deze clubs, of het maken van een stadiontour in San Siro, is werkelijk een geweldige ervaring!

Florence

De regio van Toscane staat bekend om de heerlijke wijnen en het prachtige natuurgebied. Een fantastische stad in dit gebied is Florence. Hier kan je écht genieten van het Italiaanse leven. ’s Ochtends een cappuccino, ’s avonds een pizzaatje, lekker zeg. Nog een tip: op een uurtje afstand van Florence ligt Pisa. Je kan ook even een dagje een uitstapje maken om een andere prachtige stad te bezoeken, maar in Florence de vakantie verder vertoeven is ook heerlijk!
Delen met
Ook interessant