5 tips van PitmasterX om je BBQ skills naar een next level te tillen

14 jun 2020, 19:00 Entertainment
drunken whiskey wings

Elke man met een beetje haar op z’n borst noemt zichzelf een BBQ-koning. Wij zijn geen uitzondering. Niets gaat boven het sissende geluid van de kolen, terwijl de aroma’s van heerlijk vlees loskomen, terwijl jij nog een paar slokken koud bier achterover giet. Maar hoe til je je skills als grillmeister naar een hoger niveau? PitmasterX geeft tips!

Tip 1: Keep it simple

Het is makkelijker om een of twee stukken vlees te garen dan een heel assortiment uit een BBQ pakket. Kies een mooi stuk vlees van de slager en focus je op dat ene stuk om het perfecte resultaat te krijgen.

Tip 2: Koop betere houtskool

Veel mensen hebben na de winter nog een restje houtskool in de schuur staan van de supermarkt. Gebruik dat niet opnieuw. Koop nieuwe en goede kwaliteit houtskool. Het liefst bij een speciaalzaak vandaan. Dit brandt langer, geeft meer warmte en rookt minder.

Tip 3: Maak je eigen barbecuesaus

Het maken van je eigen barbecuesaus is verrassend makkelijk en er staan veel recepten voor online. Je kan je barbecue aanpassen zodat hij perfect bij je stukje vlees past. Zo maak jij jouw barbecue sessie echt bijzonder.


Tip 4: Probeer dit eens

De slagers noemen het een ezeltje, ook bekend als liesstuk. Het is een prachtig stuk vlees en als het goed uitgesneden is, dan zit er nog een lekker dik stuk vet op wat veel smaak geeft. De Amerikanen noemen dit stuk vlees de Tri-tip. Dit stukje vlees moet je in 2020 op jouw barbecue hebben gehad.

Tip 5: Have Fun

Eén van mijn BBQ helden zij ooit eens tegen mij. “BBQ is supposed to be fun, otherwise what is the point?” Deze woorden zijn me altijd bijgebleven. Het maakt niet uit hoe of wat je barbecuet, als je maar plezier hebt. Dus mijn beste en laatste tip is: have fun!


100 recepten

Zo, nu kun je prima door de dag komen wanneer je weer de barbecue tevoorschijn haalt. Wil je nou nog meer tips en een heleboel recepten? De wereldberoemde PitmasterX heeft een heel boek met 100 recepten voor je klaarliggen. Voortaan ben jij de aangewezen persoon die achter de grill staat. Hier haal je zijn boek!

Delen met
Ook interessant