Een redelijk WTF-momentje: leeuwin adopteert haar favoriete prooi

Redactie 24 feb 2018 Entertainment

Heb je wel ‘s afgevraagd hoe ‘t eruitziet wanneer een leeuwin haar favoriete hapje niet gewoon aan bonken scheurt, maar gaat verzorgen alsof ’t haar eigen welp is? Wij ook niet. Toch wist de Amerikaanse natuurfotograaf Gordon Donovan dit opmerkelijke momentje vast te leggen in het Etosha National Park in Namibië. Dit WTF-momentje levert natuurlijk weer ’n paar hele vette kiekjes op.

Wanneer de leeuw het piepjonge antilopekalfje in ’t oog krijgt, bereid de fotograaf zich voor op een snoeiharde slachtpartij. Maar niets is minder waar. De leeuwin begin het kleine bokje te wassen en koesteren en beschermt het zelfs tegen andere leeuwen in de buurt.

Medewerkers van het natuurpark komen met de verklaring dat de welpjes van de leeuwin kort daarvoor waren doodgebeten door een dominant mannetje dat na gevechten lid was geworden van de groep. ,,Ze projecteerde haar moederinstinct op een potentiële, natuurlijke prooi: de antilope”, geeft ook Donovan als verklaring.

Of de leeuwin graag veganist wilde worden of toch echt gewoon vol zat met moederliefde is nog maar de grote vraag. Volgens Craig Parker, directeur van een in leeuwen gespecialiseerd onderzoeksinstituut in Minnesota, heeft dit schattige tafereel een donkere kant. Hij vermoed dat deze leeuwin de doodsbange antilope uit verveling allang heeft verscheurd. Maar ach, zo is natoer.

Foto: Gordon Donovan, CATERS NEWS, Daily Mail

Reageer op artikel:
Een redelijk WTF-momentje: leeuwin adopteert haar favoriete prooi
Sluiten