Audi ontwerpt met PB 18 E-Tron retestrakke concept car

Redactie 29 aug 2018 Machines

Dat ze bij de Audi het een en ander weten over solide auto’s bouwen wisten we al wel. Met de Q8 die niet al te lang geleden ter wereld is gekomen hebben ze dat wel weer bewezen. Als je een dikke slee van kwaliteit zoekt zal je toch bij onze oosterburen aan moeten kloppen. Nu zijn ze bij Audi aan de tekentafel gaan zitten en bezig gegaan met een nieuwe, elektrische bolide.

Futuristische bolide

Dit is het resultaat: de Audi PB 18 E-Tron. Ja, dat zijn een flinke hoop futuristisch klinkende woorden die zojuist door je brein zoefden. Wat dat betreft past dat dan wel weer goed bij deze elektrische koets. Het is jammer genoeg namelijk alleen een concept car en zoals we al langer weten worden de uiteindelijke productiemodellen altijd een stuk saaier.

Maar ja, met dit beest van een auto laten ze in ieder geval zien welke kant ze op willen. Als je het ons vraagt mogen ze lekker op dit pad blijven want als ze met doorgaan met het creëren van dit soort machines zitten ze in Italië straks zonder werk.

Elektrische paardjes

Dan nu de cijfertjes. Volgens Audi lanceert dit ding zich in iets meer dan twee seconden naar de 100 kilometer per uur. Plak er een paar vleugels op en je kunt naar je bestemming vliegen. In totaal heeft deze zilvergrijze bolide 680 elektrische paardjes verdeeld over drie motoren. Een 204 pk sterke elektromotor die de vooras aandrijft en twee motoren op de achteras die elk 238 pk eruit stampen. Met een dikke 830 Nm aan koppel trekt deze Duitse krachtpatser  je werkelijk elke berg op.

Krachtig accupakketje

Het accupakket met een capaciteit van 95 kWh zou goed moeten zijn voor 500 kilometer aan rijplezier. Waarschijnlijk is dit getest met moeders achter het stuur terwijl met de wind in de rug van een berg werd gerold. De actieradius die autofabrikanten opgeven voor hun elektrische pareltjes kloppen natuurlijk nooit als je een beetje houdt van bochten pakken zoals Max Verstappen.

Zo, genoeg over cijfertjes geluld, geniet nu nog maar even van een paar prachtplaatjes van dit shooting brake-achtige elektromonster.

Foto’s: Audi

Reageer op artikel:
Audi ontwerpt met PB 18 E-Tron retestrakke concept car
Sluiten