Japanse hypercar Aspark Owl doet 0 naar 100 km/u in 1,9 seconde

Redactie 20 feb 2018 Machines

Zo hallo. Grensverleggende prestaties zijn gearriveerd. De Aspark Owl is het gelukt om de sprint van 0-100 km/u in een verbluffende tijd van 1,9 seconde af te leggen! De straatlegale Japanse hypercar nestelt hier zich in een klap aan de absolute top.

Daarvoor mag je wel flink de portemonnee trekken, want de bolide schijnt niet voor minder dan 4,4 miljoen dollar (3,5 miljoen euro) van eigenaar te verwisselen. Krijg je wel een volledige carbonnen bodywork en een elektrische power met in totaal zo’n 1.000 pk voor terug.

Aspark Owl
Foto: Aspark

Om die belachelijk snelle acceleratie mogelijk te maken, zaten er wel racebanden van Hoosier onder de Aspark Owl geschroeft. Toch denkt de slimme koppen van de Japanse dat met nog hier en daar wat sleutelen ook de straatauto een acceleratie van 1,9 seconde moet kunnen halen. Geen Bugatti Chiron, Hennessey Venomt GT of LaFerrari die hierbij in de buurt zal komen. De enige auto die de Aspark Owl in de nabije toekomst tegenstand kan bieden is de nieuwe Tesla Roadster. Bizarre beelden hieronder!

Reageer op artikel:
Japanse hypercar Aspark Owl doet 0 naar 100 km/u in 1,9 seconde
Sluiten