Sneaky dief steelt ’s werelds duurste fles wodka uit een Deense bar

Redactie 5 jan 2018 Entertainment

Bankkrakers of diamantrovers zijn meestal de kleptomanen die het acht uur journaal halen of als inspiratie dienen voor een script uit een of andere onmogelijke actiefilm. Deze gewaagde dief had het op een andere kostbaarheid gemunt en is weg gekomen met ’s werelds meest kostbaarste wodkafles uit een bar in Kopenhagen.

Het luxe drankkanon van zo’n 1,1 miljoen euro is gemaakt van 5,9 kilogram aan zilver en goud, bedekt met een diamant belegde dop. De BBC meldt dat de extreem dure fles dient al een herdenking van het 100-jarig jubileum van de Russische automaker Russo-Baltique.

House of Cards

Je zult de glinsterende fles wodka zeker niet tegen komen bij je plaatselijke slijterij, maar je hebt het misschien wel gezien in een aflevering van House of Cards. In seizoen 3, aflevering 3, als de regering van Underwood gastheer is van de Russische president Viktor Petrov tijdens een diner in het Witte Huis, duiken er replica flessen op van Russo-Baltique.

De echte fles was zes maanden lang uitgeleend aan het Kopenhaagse Cafe 33, van het in Letland gevestigde motorbedrijf Dartz. De eigenaar van de Deense hotspot, Brain Ingberg, had de Russo-Baltique tentoongesteld naast zijn collectie van 1.200 andere wodka’s. Het ergste van alles is dat Ingberg zegt dat de 1,1 miljoen fles niet verzekerd was. Ouch!

Vodka museum copenhagen a part of The World's largest collection of vodka over +1000 different vodka from all over the world – [x] ❤ – [x] @vodkacolllection – [x] @cafe33bar – [ ] @leondartz – [x] #cafe33bar #vodkanight #vodkalover #vodkatime #vodka #vodca #vodkaa #vodkas #vodkacollection #vodkabar #vodkalovers #vodkalove #ingberg #vodkasamling #cafe33b #vodkacollector #vodkashop #vodkareview #cafe33 #vodkacollection #vodkagirls #russoBaltique #vodkashow #водка #vodkamuseum #vodkagirl #vesterbronx #vodkamuseumcopenhagen #bodka

A post shared by Vodka Museum Copenhagen (@vodka_museum) on

Check hieronder hoe de sneaky basterd zijn drankroof voor elkaar kreeg.

Openingsfoto: Dartz Motor Company

Maxim

Reageer op artikel:
Sneaky dief steelt ’s werelds duurste fles wodka uit een Deense bar
Sluiten