We doken met Odlo en hun nieuwe thermogear van de indoorpistes in Snowworld

Redactie 5 jan 2018 Entertainment

Of we het leuk vonden om de nieuwe thermogear van Odlo te komen testen in Landgraaf. Ofcourse! Zo stonden we met in onze koffer alleen een schone onderbroek en een tandenborstel, bij de receptie van Snowworld in Landgraaf. Wij doken de piste af om te kijken of de thermogear van Odlo met jou mee op wintersport moet.

Nu het wintersportseizoen in volle gang is en een bezoekje aan de Franse, Zwitserse of Oostenrijkse bergtoppen op de planning staat, wordt het de hoogste tijd om je gear in orde te maken. Naast je lange latten, snowboard, een fancy bril, baggy muts, en een kleurrijke outfit, hoort daar ook lekkere warme thermo-kleding bij. En laat dat nou net hetgeen zijn wat wij onder onze uitvoerige expertise getest hebben op de kunstpistes op de Wilhelminaberg in Landgraaf.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te weten dat het in de echte skigebieden behoorlijk frisjes kan worden. Zelfs met een temperatuur van min tien, verlies je niet alleen die halve liters bier aan vocht via je straalbuis. Daarom is het slim om naast je skijas en pully, ook nog een derde onderlaag te dragen. Zo krijg je het niet koud als je gutsend van het zweet de piste af komt rollen. Een goede thermolaag moet dus goed kunnen ventileren en je zilte lichaamsvocht afvoeren. Het is wel zo prettig als je het droog kan houden binnen je ski outfit, op de plekken waar je vocht verliest. En dat geldt vooral voor je rug, onder je oksels en ellebogen. Tegelijkertijd moet de perfecte thermokleding je op plekken warm houden waar je waar je het snel koud krijgt.

Odlo Evolution Blackcomb

En dat hebben ze goed begrepen bij sportkledingmerk Odlo. De nieuwe lijn van termokleding zit vol technische snufjes, die je bijna doet geloven dat ze toch raketgeleerde in dienst hebben genomen. De knappe koppen in witte laboratoriumjassen hebben goed hun huiswerk gedaan. Voor de Evolution Blackcomb hebben ze twee compleet verschillende versies ontworpen voor mannen en vrouwen. Met de onderzoeksglazen op de neus, zijn de lichamen van de man en vrouw apart geanalyseerd. Hoewel wij zelf niet vies zijn van een uitvoerige analyse van het vrouwelijke lichaam, hebben de onderzoekers van Odlo toch naar andere dingen gekeken. Zo is er een verschil aan plekken waar behoefte is aan ventilatie en warmte tussen mannen en vrouwen.

Voor mannen is het belangrijk dat er aan de zijkant van het lichaam extra warmte is. Op deze plekken is er bij de mannelijke versie van de Evolution Blackcomb-lijn een speciale geribbelde structuur aan gebracht voor extra warmte.

Maar dat is natuurlijk niet alles. De nieuwe termogear van Odlo heeft geen naden. Dus al die technische lapjes stof zijn naadloos aan elkaar verbonden. Naast dat het je lekker warm houdt op de pistes en op het buitenterras van de après-ski bar, zit het dus ook nog comfortabel. Over dat gutsende zweet gesproken. De Evolution Blackcomb is voorzien van geurremmende zilvervezels, zodat je niet aangekeken wordt voor een stinkende zwetende otter als je naast de sneeuw je slag wilt slaan. Wel zo handig als je met een groep vrijgezelle vrienden op wintersportvakantie bent.

Als je niet zo’n wintersportfanaat en een echt bambi op de latten bent, is de thermogear van Odlo ook perfect te gebruiken voor andere buitensporten. Zo is het de perfecte onderlaag voor outdoor running op de koude offroad bergpaden. Voor meer informatie over de complete Evolution Blackcomb thermolijn en om het warme ondergoed te bestellen kun je op de site van Odlo terecht.

Dus?

Bij FHM draaien we onze handen niet om voor een heerlijk besneeuwde afdaling, en weten we dus ook dat een indoor klimaat heel anders is dan in skigebieden als Val Thorens of Gerlos. Toch zat de thermokleding geheel aangesloten en warm en zorgde het ervoor dat onze cojones warmpjes verpakt zaten tijdens het skiavontuur op de kunstpiste. Criticasters zouden dan zeggen dat het in de bergen veel kouder kan worden dan een namaak sneeuwhal op de Limburgse bergen. Maar daarentegen weet ook iedereen hoe de zon heerlijk kan knetteren op de pistes in de bergen. Met die reuze sneeuwblazers en enorme vriesinstallatie vlak boven de skilift, kun je stellen dat de raketgeleerden van Odlo een prima klus hebben geklaard om ons warm te houden, waarna wij zonder zure zweetgeurtjes de plaatselijke bar van Snowworld konden bestormen voor een smakelijke Weiße.

Tekst: Jay Thépass
Foto’s: Odlo/Snowworld

Reageer op artikel:
We doken met Odlo en hun nieuwe thermogear van de indoorpistes in Snowworld
Sluiten