Puissant rijke zakenman zet negentien Porsche 911 GT3’tjes op Marktplaats

Redactie 5 jan 2018 Machines

Dat is niet iets wat je elke dag tegen komt op de online rommelmarkt. Maar liefst negentien exact dezelfde onbevlekte witte Porsches 911 GT3. Voor een bedrag van €134.500 euro per stuk, zijn de spierwitte scheurmonsters van Duitse degelijkheid op Marktplaats gezet door Piet Oldenhof. Als je bedenkt dat een nieuwe minimaal 228.000 euro kost, dan is de prijs zo gek nog niet.

De Enschedeër verkoopt de bolides namens een rijke zakenman die een raceteam wilde opzetten, maar dat plan niet de finish vlag zag halen. De wagens die gebouwd zijn in 2015 en nul kilometers op de teller hebben staan, zijn onderdeel van een wagenpark van in totaal 22 auto’s, plus allerlei reserveonderdelen.

Foto: Piet Oldenhof

Aan het AD vertelt de eigenaar van Oldenhof Auto’s dat de rijke industrieel niet echt uit een autoland komt. “Wil je een raceteam beginnen, dan heb je behalve auto’s en coureurs ook twintig à 25 mecaniciens nodig. Als het er niet meer zijn. Aan die laatsten had-ie niet gedacht.” De eigenaar wil dus van een groot deel van zijn wagenpark af. “Drie Porsches heeft hij gehouden, de rest staat te koop. Het liefst verkoopt hij ze in één keer aan één koper. Als je ze alle negentien koopt, durf ik wel te zeggen dat ze voor 121.500 euro per stuk weg mogen.”

Marktplaats

De beschrijving op Marktplaats luidt: “Ruim 18 dezelfde nieuwe GT3 op voorraad met leuke extra’s”. Zo zijn ze alle negentien uitgerust met het Clubsport Pakket, Carbon sport stoelen, zen punt riemen en een externe brandstoftank. Onder de motorkap zijn de GT3’s voorzien van een brullend hart van 476 pk. Daarmee zijn ze buiten het circuit om dus ook uitermate geschikt om de Nederlandse snelwegen te bestormen tijdens de dagelijkse tocht naar het kantoor met Flitsmeister aan boord.

Als je dus nog een ergens een zak geld hebt staan en hagelwitte Porsche 911 GT3 niet misstaat op je oprit, dan is deze Martplaats advertentie zeker het bekijken waard. Volgens Piet stijgen auto’s als deze in waarde naarmate ze ouder worden. Dus als die zak geld nog ongeveer 14 keer zo groot is, dan kun je ook altijd je geld investeren in deze witte scheurmonsters als de cryptomunt rage je wat te ver van je bed show is.

Openingsfoto: Porsche

AD.nl

Reageer op artikel:
Puissant rijke zakenman zet negentien Porsche 911 GT3’tjes op Marktplaats
Sluiten