Dubbelganger uit GTA 6 trailer eist miljoenen van Rockstar

Het zal je vast niet ontgaan zijn vorige week, de eerste beelden van de nieuwe GTA-game stond na jaren van speculatie en geruchten eindelijk op YouTube en zo’n beetje de gehele wereld ging uit haar bol. In de trailer kregen we een hoop nieuwe karakters te zien die naar alle waarschijnlijkheid terug zullen komen in de game, maar één daarvan heeft wel erg veel gelijkenissen met een bekend figuur uit de Amerikaanse staat Florida.

Zo zien we namelijk in de trailer beelden voorbij komen van een man vol met gezichttatoeages en paars geverfd haar. An sich al een markant figuur, maar nu lijkt er daadwerkelijk een man uit Amerika te zijn die zich hierin herkent.

Dubbelganger GTA 6

Maak kennis met de Florida Joker, oftewel Lawrence Sullivan die in 2017 viraal ging met zijn arrestatiefoto. De reden? Zijn markante uiterlijk wat vaak werd vergeleken met de Joker uit de Batman serie. Onze Lawrence zat ongetwijfeld, net als zo’n beetje de hele wereld, met smacht te wachten op de eerste beelden van GTA 6. Tijdens het bekijken van die trailer, zag hij tot zijn schrik zichzelf voorbij komen. Althans, dat claimt ‘ie.

En nu eist de Florida Joker dus wat knaken van Rockstar Games. Eerst zei hij in een eerdere TikTok dat hij nog graag om de tafel ging zitten met de makers van GTA, in de laatste video eist hij dat Rockstar miljoenen gaat overmaken naar het markante figuur uit Florida. Het kan verkeren.

@lawrence.sullivan0 #gta6 #floridajoker #miamidolphins #thejoker #gta6trailer #gta6clips #fyp #maimijoker #thejoker #hahahaha #gta6leaks #dc #maami ♬ original sound – Lawrence Sullivan

Kans op geld klein

Al is de kans zo’n beetje nul dat de mannen van Rockstar ook maar één cent over gaan maken naar de bankrekening van de Florida Joker. Rockstar heeft inmiddels een heel leger aan juristen, en de populairste gamemaker van de wereld zal echt wel weten wat ‘ie doen. Daarnaast wordt Rockstar Games al jaren beticht van het gebruik maken van het portretrecht van bekende figuren en de rechtszaken die daaruit voortvloeiden hadden alleen maar één eind: de ontwikkelaar kreeg in alle rechtszaken gelijk van de rechter. Dus ook deze video’s van onze Sullivan zullen uiteindelijk tot dovemans oren gericht zijn.

Ook stemacteur Roger Clark, die heeft samengewerkt met Rockstar om figuur Arthur Morgan uit Red Dead Redemption 2 van stem te voorzien, zegt dat de Florida Joker zijn tijd beter ergens anders in kan steken. Hij geeft aan dat de ontwikkelaar toch niet om de tafel gaan zitten met Lawrence voor een eventuele vergoeding en dat hij beter kan kijken hoe hij zelf geld kan verdienen met deze kans.

Reageer op artikel:
Dubbelganger uit GTA 6 trailer eist miljoenen van Rockstar
Sluiten